Laden Evenementen

Pelgrimsroute in één dag

Al eeuwenlang wordt wandelen gezien als dé manier om stil te staan. Stadsklooster Haarlem nodigt je uit om dit tijdens Camini Haarlem te ervaren. Je start jouw route (15 km of 26 km) op het officiële startpunt van de camino in Haarlem. Onderweg kom je allerlei rituelen tegen die zijn geïnspireerd op de bekende camino naar Santiago. Op het eindpunt kunnen de voeten omhoog en is er ruimte voor overdenking tijdens de vesper, waarna je aanschuift voor het gezamenlijke diner.  

De Camini: een pelgrimsroute-in-een-dag 
De camini bestaat uit twee afstanden: een langere van 26 kilometer, en een kortere van 15. Je mag zelf kiezen welke route je gaat lopen. Op de route zul je verschillende rituelen tegenkomen die doen denken aan de bekende camino in Spanje. Zo word je uitgenodigd om in stilte te lopen of om juist met elkaar in gesprek te gaan. Na het wandelen van de route word je ontvangen op het eindpunt de Doopsgezinde Kerk in Haarlem Centrum. Daar is het tijd voor een lekker koud drankje met mede-pelgrims, overdenk je jouw ervaring in de aansluitende vesper waarna het community diner klaar staat. 


fotografie: Jaap Kroon

Over Camini Haarlem 
Wij zijn vier Haarlemse vrienden in onze dertiger jaren, die naast elkaar wonen in het noorden van Haarlem. We zijn Willemien (camino 2023), Marije (camino 2022), Devin (camino 2016) en Quinten (geïnspireerd aspirant pelgrim). De camino was voor ons allemaal een erg bijzondere ervaring. Het gevoel van samen leven, samen delen en het stap-voor-stap vooruitgaan heeft ons veel geleerd en geïnspireerd. We willen deze ervaring graag delen met anderen. Zowel met mensen die de camino al (een beetje) kennen als met mensen die nieuwsgierig zijn en het pelgrimeren eens willen proberen. 

Samenwerken
Camini Haarlem leidt je langs allerlei mooie plekken in en rond Haarlem met veelal een betekenisvol pelgrimsverleden. Op verschillende plekken zul je hiervan iets kunnen lezen of ervaren. Hiervoor werken wij met veel plezier samen met de volgende locaties: Doopsgezind Haarlem, het Rosenstock – Huessy Huis, Het Broodhuisje, Remonstranten Haarlem, Oude Kerk Spaarndam, Bakenesserkerk.

Praktisch
Datum: Zaterdag 5 oktober 2024
Startpunt: Rosenstock- Huessy Huis, Hagestraat 10, 2011 CV Haarlem
Tussen 09:00-10:30 uur: Starten wandeling 26 kilometer
Tussen 11:00-13:00 uur: Starten wandeling 15 kilometer
Tussen 15:00-17:00 uur: Aankomst in de Doopsgezinde Kerk, Frankestraat 23, 2011 HV Haarlem
17:30 uur:  Vesper in de Doopsgezinde Kerk
18:00 uur:  Gezamenlijk diner in de Doopsgezinde Kerk

Hier tref je de FAQ over Camini Haarlem.

Ongeveer twee weken voor aanvang van Camini Haarlem ontvang je een mail met alle informatie.

Tickets
Onze activiteiten hebben vier prijscategorieën: 

  • Donatieticket: je koopt dit ticket voor jezelf, én je steunt een ander én je steunt Stadsklooster Haarlem om te investeren in (andere) activiteiten.
  • Standaardticket: je betaalt een iets hoger bedrag voor je ticket, zodat wij onze activiteiten ook voor een sociaal tarief kunnen aanbieden.  
  • Instapticket: dit ticket dekt de directe kosten per activiteit.
  • Sociaalticket: een ticket met een sociaal tarief voor iedereen die dat nodig heeft.

Het tarief  van een sociaalticket is een gereduceerd tarief voor wie daar behoefte aan heeft, alleen bedoeld om drempels te verlagen voor bezoekers die dat nodig hebben.
Nieuwsgierig geworden? Lees hier meer over ons prijsbeleid
  

Samen maken we Stadsklooster Haarlem voor iedereen toegankelijk! 

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Donatieticket Camini Haarlem
Camini Haarlem 5 oktober 2024
75.00
78 beschikbaar
Standaardticket Camini Haarlem
Camini Haarlem 5 oktober 2024
40.00
78 beschikbaar
Instapticket Camini Haarlem
Camini Haarlem 5 oktober 2024
35.00
78 beschikbaar
Sociaal Ticket Camini Haarlem
Camini Haarlem 5 oktober 2024
15.00
78 beschikbaar