Laden Evenementen

Filosofiereeks 
Denk het zelf, over alledaags denkgereedschap 

Denken doen we dagelijks. Over werkelijk alles denken we na. En dus is ons denken een belangrijk gereedschap in ons leven. Maar hoe denk je eigenlijk goed na?
Zijn er verschillende tactieken om na te denken? In deze reeks van vijf bijeenkomsten maak je met een aantal simpele, maar krachtige denkgereedschappen en leer je hoe je ze goed kan gebruiken in je dagelijkse leven. Voorbeelden zijn: identificeren, contrasteren, koppelen, op rij zetten en verzamelen 

Filosofisch gesprek
We gaan vooral met elkaar het gesprek aan over wat denken eigenlijk is en hoe je goed kan denken. Er is niet één goede manier om te denken en in de interactieve bijeenkomsten willen we juist van elkaars denken leren. We gaan ook veel oefenen met de diverse denkgereedschappen. Het gaat er dus niet om wat je allemaal al weet of wie er “beter” denkt, maar we spreken open en gelijkwaardig en we willen elkaar inspireren. Zo maken we ingewikkelde vragen samen behapbaar. 

Krachtiger denken
Dus heb je ook het gevoel dat de wereld steeds ingewikkelder wordt en je grip verliest? Weet je niet meer wat je aan moet met de gigantische bergen aan informatie? Heb je behoefte aan verfrissende ideeën? ? Laat het denken dan niet zomaar over aan zogenaamde “experts”, maar vertrouw op jezelf en op wat je zelf kan leren van de mensen om je heen. Doe mee aan deze inspirerende reeks en maak je eigen denken krachtiger met een aantal mooie gereedschappen.  

Praktisch
Deze reeks wordt verzorgd door Jean Philippe de Jong
Data: donderdag 12/10, 19/10, 02/11, 09/11, 16/11/2023
Tijd: 20.00-22.00 uur
Locatie: Bibliotheek Doopsgezinde Kerk, Frankestraat 24 Haarlem
Ticket: € 100,00 (reeks van 5) 

Over Jean Philippe de Jong:
Hij is opgeleid als filosoof, wetenschapper en arts en helpt organisaties al 20 jaar om beter na te denken. De Jong legt de onderliggende mechanismes van problemen bloot, stelt de juiste diagnose en geeft advies hoe het beter kan. In 2012 richtte hij zijn eigen adviesbureau Metota, bureau voor wetenschap en filosofie op.

Jean Philippe werkt vooral voor overheden, onderzoeksinstellingen, ziekenhuizen en NGO’s. Ook trainde hij vele honderden mensen in helder denken over maatschappelijke, wetenschappelijke en professionele vraagstukken. Een belangrijk onderdeel van deze trainingen is het aanleren van ‘denkgereedschap’.
De Jong woont sinds 2014 met veel plezier in Haarlem met zijn gezin. 

Ben jij in bezit van een Haarlem – of ZandvoortPas? Dan kun je gratis aan deze activiteit deelnemen. Kies dan bij het reserveren voor het ticket HaarlemPas. Bij aanvang van de activiteit word je gevraagd je pas te tonen, neem hem dus mee! Per pas kun je slechts 1 ticket reserveren.

Fotografie: Jaap Kroon

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Filosofiereeks
Doopsgezinde Kerk Frankestraat 24
100.00
10 beschikbaar
Filosofiereeks - HaarlemPas
Doopsgezinde Kerk Frankestraat 24
0.00
2 beschikbaar