Laden Evenementen

Naar jezelf kijken | met Jacqueline Duurland

Egodocument
Filosofen zijn de bedenkers geweest van tal van nieuwe tekstvormen. Het egodocument is daar één van. Zoals schilders het zelfportret als oefening in hun kunst kunnen gebruiken, zo kunnen (ook beginnend) schrijvers het zelf onderzoeken in hun teksten.   

5 bijeenkomsten
Wat we in deze serie van vijf bijeenkomsten gaan doen is ontdekken hoe filosofen door de eeuwen heen het egodocument hebben ingezet en hoe dat ons kan inspireren om over ons leven te schrijven.  Je hoeft geen schrijf- of filosofie-ervaring te hebben om mee te doen met deze cursus. Maar heb je die ervaring wel, dan zullen deze bijeenkomsten je weer nieuwe associaties bieden.
Er is alle vrijheid om je eigen vorm te vinden. En wil je een chronologisch autobiografisch verhaal schrijven, dan krijg je daar de tools voor aangereikt. Voor de inspiratie wordt gezorgd.
  

Over Jacqueline Duurland
Jacqueline Duurland is filosoof en schrijver.

Zij heeft bij de UvA in een schrijflab voor beginnende studenten gewerkt, schreef voor diverse bladen en publiceerde in 2022 haar boek Vinosofie bij uitgeverij Boom. Als filosoof richtte zij in Haarlem de Filosofiefabriek op. Zij geeft cursussen, collegereeksen en lezingen voor uiteenlopende doelgroepen. Het is haar missie om filosofische inzichten helder en met humor over het voetlicht te brengen.

Praktisch
Door: Jacqueline Duurland
Datum: woensdag 10/04, 17/04, 24/04, 15/05 en 22/05/2024
Tijd: 20.00 – 22.00 uur  (inloop vanaf 19.45 uur)
Locatie: Kantoor Stadsklooster Haarlem, Oude Groenmarkt 7, Haarlem
Kosten: € 100,- (voor de hele reeks, alleen als reeks te boeken) 

Ben jij in bezit van een Haarlem – of ZandvoortPas? Dan kun je gratis aan deze activiteit deelnemen. Kies dan bij het reserveren voor het ticket HaarlemPas.
Bij aanvang van de activiteit word je gevraagd je pas te tonen, neem hem dus mee! Per HaarlemPas kun je slechts 1 ticket reserveren.

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Filosofie & Schrijven
Oude Groenmarkt 7 Haarlem
100.00
1 beschikbaar
HaarlemPas - Filosofie & Schrijven
Oude Groenmarkt 7 Haarlem
0.00
0 beschikbaar
Uitverkocht