Laden Evenementen

Filosofiereeks
Denk het zelf – over alledaags denkgereedschap
Denken doen we dagelijks. Over werkelijk alles denken we na. En dus is ons denken een belangrijk gereedschap in ons leven. Maar hoe denk je eigenlijk goed na?
Zijn er tactieken om na te denken? In deze training van vijf bijeenkomsten maak je kennis met het zogenaamde donkey-denken en komt aan bod wat denkinstrumenten zijn,
waarvoor ze gebruikt worden en waarmee ze jou kunnen helpen.
In deze reeks leer hoe je zelf goed kunt leren denken: ‘Donkey-denken’.

Donkey denken
Een echte donkey-denker is niet snel, maar kiest zijn eigen pad, kan bergen denkwerk verzetten en komt stap voor stap dichter bij zijn doel. Maar om je last goed te kunnen dragen, kan je wel goede hulpmiddelen gebruiken. Daarom maak je in deze reeks ook kennis met de volgende denkinstrumenten: identificeren, contrasteren, koppelen, reeksen, verzamelen, verbinden, delen, verplaatsen, kopiëren en omkeren. Door bewust met deze denkinstrumenten aan de slag te gaan, leer je ze beter en in meer situaties gebruiken. Daarom gaat de training ook in op waar je op moet letten bij elk denkinstrument en gaan we ermee oefenen.

Krachtiger denken
Dus heb je ook het gevoel dat de wereld steeds ingewikkelder wordt en je grip verliest? Weet je niet meer wat je aan moet met de gigantische bergen aan informatie? Heb je behoefte aan verfrissende ideeën? Wat doe je dan: laat je het over aan experts, je baas, spiritueel leiders of politici? Of vertrouw je op jezelf en op wat je zelf kan leren van de mensen om je heen? Doe mee aan deze inspirerende reeks en maak je eigen denken krachtiger met de mooie gereedschappen die aan bod komen.

De 5 bijeenkomsten van 1,5 uur zijn los van elkaar te volgen of als een gehele serie en vinden plaats in de Consistorie van de Lutherse Kerk.

Deze reeks wordt verzorgd door: Jean Philippe de Jong 
Hij is opgeleid als filosoof, wetenschapper en arts en helpt organisaties al 20 jaar om beter na te denken. De Jong legt de onderliggende mechanismes van problemen bloot, stelt de juiste diagnose en geeft advies hoe het beter kan. In 2012 richtte hij zijn eigen adviesbureau Metota, bureau voor wetenschap en filosofie op.
Jean Philippe werkt vooral voor overheden, onderzoeksinstellingen, ziekenhuizen en NGO’s. Ook trainde hij vele honderden mensen in helder denken over maatschappelijke, wetenschappelijke en professionele vraagstukken. Een belangrijk onderdeel van deze trainingen is het aanleren van ‘denkgereedschap’.
De Jong woont sinds 2014 met veel plezier in Haarlem met zijn gezin.

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar