Laden Evenementen

Filosofische gesprekken

Bij Stadsklooster Haarlem heeft filosofie ook een plek. Filosoferen over en stil staan bij grote thema’s van het leven is zeer zingevend. Hoe mooi is het om dat te doen in verbinding met anderen, met ruimte en aandacht om te horen wat anderen vinden. Zodat je je eigen manier van denken kan toetsen, bij kan stellen en helderder kan krijgen door middel van uitwisseling en gesprek. We bieden een reeks basisgesprekken en vervolggesprekken.

Basisgesprekken – de basis van het denken
Daarom bieden we een paar keer per jaar een reeks van 5 basisgesprekken, waarin je uitleg krijgt over verschillende denkgereedschappen en hoe deze je kunnen helpen scherper na te denken. Je gaat gelijk aan de slag met deze gereedschappen en je leert op deze manier een goed filosofisch gesprek te voeren.

Vervolggesprekken
Aansluitend zijn er telkens vervolggesprekken waaraan je kunt deelnemen, in reeksen van 4 avonden, waar we meer toespitsen op een bepaald groot filosofisch vraagstuk, bijv. hoe verhouden we ons tot de eindigheid, wat moeten we met al die kloven in onze maatschappij, hoe kijken we aan tegen het mantra van groei, etc.

Deze gespreksreeks wordt verzorgd door: Jean Philippe de Jong
Hij is opgeleid als filosoof, wetenschapper en arts en helpt organisaties al 20 jaar om beter na te denken. De Jong legt de onderliggende mechanismes van problemen bloot, stelt de juiste diagnose en geeft advies hoe het beter kan. In 2012 richtte hij zijn eigen adviesbureau Metota, bureau voor wetenschap en filosofie op.

Jean Philippe werkt vooral voor overheden, onderzoeksinstellingen, ziekenhuizen en NGO’s. Ook trainde hij vele honderden mensen in helder denken over maatschappelijke, wetenschappelijke en professionele vraagstukken. Een belangrijk onderdeel van deze trainingen is het aanleren van ‘denkgereedschap’.

Praktisch
Deze basisgesprekken bestaan uit 5 bijeenkomsten en vinden plaats op donderdagavond van 20.00 tot 22.00 uur en zijn alleen als gehele reeks te volgen.
Prijs: € 100,00 voor de hele reeks.
Data: 28/03, 04/04, 11/04, 18/04, 25/04/2024
Locatie: De bibliotheek van de Doopsgezinde Kerk, Frankestraat 24, Haarlem

fotografie: Jaap Kroon

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Filosofische gesprekken - de basis van het denken
Doopsgezinde Kerk, Frankestraat 24 Haarlem
100.00
12 beschikbaar
Filosofische gesprekken - de basis van het denken - HaarlemPas
Doopsgezinde Kerk, Frankestraat 24 Haarlem
0.00
0 beschikbaar
Uitverkocht