Laden Evenementen

Gedenk je geliefden

We lopen vaak niet te koop met onze rouw over de geliefden die we zijn verloren aan de dood, maar het is er wél. Eén keer per jaar, rond de tijd van ‘Allerzielen’ is er in de Grote of St.-Bavokerk tijd en ruimte om samen te komen, een kaarsje te branden en de namen van al die mensen, die gemist worden en die ons dierbaar zijn, voor even weer hardop te horen.
In de Grote of St.-Bavokerk is dat dit jaar op zondag 7 november. Vanaf 13.00 uur is de kerk vrij toegankelijk voor iedereen, om een kaarsje aan te steken voor je geliefden. Er ligt dan ook een boek waarin je hun namen kunt opschrijven.

Om 16.00 is een korte viering met stadsdominee Tom de Haan, organist Anton Pauw en fluitiste Annemieke Hereijgers, waarin de namen uit het boek worden opgelezen.  Zo klinken de namen voor even weer hardop, hoorbaar voor iedereen. Namen die zoveel van ons vaak sinds het overlijden onuitgesproken bij ons dragen. In deze tijd, waarin we hopen dat we voorzichtig achterom kunnen gaan kijken op de tijd van corona, komen dan als vanzelf ook de namen boven van de mensen die aan de gevolgen van dit virus zijn overleden.

Vind je het fijn als een naam wordt voorgelezen in de afsluitende gedachtenisviering? Schrijf deze op 7 november in het boek in de kerk, of  stuur een mailtje aan haarlemkerk@gmail.com  o.v.v. Gedenk je geliefden.

Het initiatief van deze viering komt van de Grote of Sint Bavokerk en Stadsklooster Haarlem

Informatie: ds. Tom de Haan | haarlemkerk@gmail.com |
06-16474041