Laden Evenementen

Looplabyrint – Santa Rosa en Klassiek Labyrint

Ervaar de zuiverende werking van labyrint lopen in de Grote of St. Bavokerk.  Speciaal tijdens de Geluksroute van Haarlem kun je ervaren wat het met je doet om het Labyrint te lopen.  

Op zaterdag 4 februari 2023 worden er twee labyrinten gelegd:

Het Santa Rosa labyrint.

Dit is een verkleind Chartres Labyrint, i.p.v. 11 banen zijn er 7.  Daardoor is het in kortere tijd te lopen dan het Chartres labyrint

Het Klassieke labyrint.
Dit labyrint is meer dan 6000 jaar oud en wordt vrijwel over de hele wereld teruggevonden. In steenformaties en uitgehouwen in rotsen, op kretenzische munten en op Kreta. Daarmee is het
duidelijk voorchristelijk. Het is verbonden met de mythe van de Minotaurus, Theseus, Daedalus, het labyrint en de draad van Ariadne. Het wordt ook wel het kretenzische labyrint genoemd. Het is een labyrint dat ook 7 banen heeft en heel gemakkelijk en prettig te lopen is. Bij uitstek geschikt als kennismaking met labyrint lopen.

De diameter van beide labyrinten is 6 meter.
Speciaal op 4 februari leggen Ad de Graaf en Gerard van der Waard van Intlabyrint de twee labyrinten in de Grote of St. Bavokerk en begeleiden je bij deze bijzondere wandeling.  

De energie van het labyrint
Een labyrint dat 7 ringen heeft, blijkt een archetypische vorm te zijn die op ons mensen inwerkt en met ons resoneert. Door het te lopen helpt het om stil te worden, bij jezelf te komen, inspiratie te krijgen, blokkades op te ruimen en om weer ‘schoon’ te worden. 

Hoe te lopen
Loop in een rustig tempo. Iedereen heeft zo zijn eigen manier. Het is toegestaan iemand te passeren die wat langzamer is. Je kunt lopen met een vraag, een intentie, zomaar, ontspannen, open. Misschien nodigt een keerpunt je uit om even stil te staan. Ook het centrum dat je bereikt kan een rustpunt voor je zijn. Je loopt het pad ook weer terug naar het begin. 

Praktisch
Er is naast het in stilte je eigen weg lopen in het labyrint, gelegenheid voor uitleg, een loopadvies en/of begeleiding. 
De kerk is zaterdag 4 februari open van 10.00 uur tot 17.00 uur. 
Je kunt het labyrint lopen van 10.30 tot 16.00 uur. Aanmelding is niet nodig. 
De entree voor de Bavo is € 4,- (betaling aan de deur) 


Ad de Graaf en Gerard van der Waard van Intlabyrint.