Laden Evenementen

Samen gospel zingen 

Gospel leeft, herdenkt, biedt hoop en geluk. Het Engelse woord gospel komt van het Oudengelse goð (‘goed’) en spell (‘nieuws, boodschap’) en betekent dus net als het Griekse evangelie ‘goed nieuws’ of ‘goede/blijde boodschap’.
De gospelmuziek ontstond op de katoenvelden van de zuidelijke staten van de Verenigde Staten van Amerika. Het is zwarte religieuze muziek die juist door de uitzinnigheid, vreugde en aanstekelijke energie ook veel soul- en rockartiesten heeft geïnspireerd. Als je zelf gospel zingt krijgt je vaak veel energie en ervaar je al snel een blijmoedige staat en een open hart. Een echt cadeau.

Gospel avonden
Tijdens de zondagavonden maak je kennis met traditionele gospel liederen, maar we zingen ook crossovers met soul en hedendaagse songs met een warm gospelsound. Dit alles in de prachtige Grote of St.-Bavokerk te Haarlem. Elke avond worden er andere nummers gezongen. De avonden zijn voor iedereen, jong en oud, zonder of met zangervaring. Iedereen is welkom!

De avond duurt twee uur, waarbij er twee keer 50 minuten gezongen wordt, met tussendoor een pauze. Het is aan te raden je warm aan te kleden en iets te drinken mee te nemen.

Witte Donderdag maaltijd
Aansluitend op deze avonden begeleidt Elisha op donderdag 28 maart een samenzangmoment tijdens de Witte Donderdagmaaltijd in de Grote of St.-Bavokerk. Deelnemers van deze zang avonden zijn van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn en te laten horen wat ze de afgelopen weken samen hebben gecreëerd. De aanwezigen van de maaltijd worden dan ook uitgenodigd mee te zingen, waardoor er een prachtig moment van verbonden samenzang ontstaat.

Over Elisha Amonoo-Neizer
Van de kerk naar de grootste podia van Nederland. De Amsterdamse Elisha Amonoo-Neizer deinst nergens voor terug. Als zesjarig jongetje besloot hij zijn eerste noten te spelen en zette sindsdien zijn zinnen op een carrière in de muziek. Tegenwoordig is hij toetsenist, organist, bandleider, vocalist, producer, composer en official hammond organist. En hij maakt vocale arrangementen voor verschillende bekende artiesten. In Nederland haalde hij al twee keer goud binnen voor tracks met Boef, Emma Heesters en Ronnie Flex. Hij werkte ook samen met Nana Fofie, Wolter Kroes, André Hazes jr., Frenna, Alain Clark en Rolf Sanchez. Ook in het buitenland treedt hij regelmatig op en werkte hij samen met Khirye – bandleider van wereldster Khalid én Damien Sneed, de organist van Aretha Franklin.

Een echte muzikale duizendpoot, dus. Kijk voor meer informatie op: https://www.eanmusic.nl/

Praktisch
Door: Elisha Amonoo-Neizer
Data: zondag 17/03 en 24/03/2024
Eindpresentatie: Witte donderdag 28/03/2024
Tijd: 20.00-22.00 uur
Locatie: Grote of St.-Bavokerk
Kosten: €20,- per avond

Ben jij in bezit van een Haarlem – of ZandvoortPas? Dan kun je gratis aan deze activiteit deelnemen. Kies dan bij het reserveren voor het ticket HaarlemPas.
Bij aanvang van de activiteit word je gevraagd je pas te tonen, neem hem dus mee! Per HaarlemPas kun je slechts 1 ticket reserveren.

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Gospel zingen
Grote of St.-Bavokerk Haarlem
20.00
82 beschikbaar
Gospel zingen - HaarlemPas
Grote of St.-Bavokerk Haarlem
0.00
24 beschikbaar