Laden Evenementen

Houtbewerking | Maak je eigen Oloide | reeks van 4 avonden

Oloide
Een oloide is een driedimensionale lemniscaat, of beter een lemniscaat met de twee cirkels in een hoek van 90 graden, zodat een driedimensionale vorm ontstaat. In de vorm van de oloide staat het spirituele voorop. De oloide staat namelijk, volgens het gedachtegoed van Rudolf Steiner, symbool voor de verbinding tussen hemel en aarde en heeft in de afgelopen jaren zijn weg gevonden naar velen. In deze workshop maak je in 4 avonden je eigen oloide.


De workshop
De eerste avond start met een korte introductie over de oloide. Het ontstaan, de eigenschappen en de toepassing wordt hierin kort toegelicht. Daarna gaan we zelf aan het werk. Je kiest een blokje hout van een soort naar keuze; klein, groter, licht of juist donker. Misschien kun je de energie van een blokje voelen dat op jou ligt te wachten.
Dan ga je met je blokje aan de slag; aftekenen, zagen, raspen en tot slot op de laatste avond schuren en oliën. Raspen is de activiteit die op deze avonden de overhand heeft, naast het bewust waarnemen hoe de vorm langzaam zichtbaar wordt. Ervaring met houtbewerking is niet vereist. Elke avond wordt afgesloten met een uitwisseling van ervaringen. 

Deze workshop wordt gegeven door Frithjof de Zwart.
Hij doorliep de Vrije Pedagogische Academie te Zeist en aansluitend de Meubelmakersvakschool te Amsterdam. Enkele jaren later behaalde hij ook, naast het lesgeven, de vakrichting techniek 2e graad aan de Hogeschool Rotterdam & Omstreken. Al beschikte hij aan het eind van zijn studietijd over alle benodigde diploma’s om zich als zelfstandig meubelmaker te vestigen trok het docentschap uiteindelijk veel sterker. Vanaf 1986 heeft hij zonder onderbreking lesgegeven (waaronder altijd ook houtbewerking) op diverse vrije basisscholen (Bilthoven, Amstelveen, Dordrecht, Gouda) en vrije middelbare scholen (Rotterdam, Amsterdam, Haarlem). Ook geef hij sinds een aantal jaar regelmatig avondcursussen én workshops van één dag aan ouders en andere belangstellenden. Daarnaast ook cursussen aan vakgenoten uit de Vrije School-wereld in Europa. 

Meer informatie op: https://houtmotief.nl/  

 Ervaringen van eerdere cursisten:
“Even uit m’n hoofd en met m’n handen werken”.  

“Me concentreren op één ding in plaats van al die afleidingen de hele dag”. 

“Voor iemand zoals ik die veel tijd achter beeldschermen doorbrengt was deze cursus een verademing. Een hele dag (analoog) bezig zijn met maar een enkel doel. Iets met zoveel aandacht kunnen maken geeft bijzonder veel voldoening”. 

Praktisch
Deze workshop bestaat uit 4 bijeenkomsten en vindt plaats op woensdagavond van 19.30 tot 21.30 uur en is alleen als geheel te boeken.
Prijs: € 80,00
Data: 27/3, 3/4, 10/4 en 24/4/2024
Locatie: Rudolf Steiner College, Engelandlaan 2, 2034 NA Haarlem. Ingang is aan de achterkant van de school, aan het Salieveld. Hier kun je ook gratis parkeren. 
Inclusief: Materiaal, gereedschap, koffie & thee. 

Ben jij in bezit van een Haarlem – of ZandvoortPas? Dan kun je gratis aan deze activiteit deelnemen. Kies dan bij het reserveren voor het ticket HaarlemPas.
Bij aanvang van de activiteit word je gevraagd je pas te tonen, neem hem dus mee! Per HaarlemPas kun je slechts 1 ticket reserveren.

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Oloide - HaarlemPas
Rudolf Steinerschool Haarlem
0.00
0 beschikbaar
Uitverkocht
Oloide
Rudolf Steinerschool Haarlem
80.00
12 beschikbaar