Laden Evenementen

Vier de overgang van donker naar licht met klassieke muziek

Stadsklooster Haarlem organiseert op zaterdag 3 februari om 20:15 uur in de Waalse Kerk een prachtig klassiek concert door Utopia Ensemble. Passend bij het ritme van de natuur vieren we met elkaar de overgang van donker naar licht.

Ontsteek jouw eigen licht
Tijdens de klanken van dit prachtige meerstemmige concert door het prijswinnende Utopia Ensemble uit Antwerpen, ontsteek je als bezoeker je eigen lichtje, waardoor we gedurende de avond met alle aanwezigen de overgang van donker naar licht maken.

Requiem van Manchicourt
Het muzikale programma van deze avond is opgebouwd rond het Requiem van Pierre de Manchicourt, die in dienst was van Filips II, zoon van Karel V. Hij stond aan het hoofd van de Capilla Flamenca, de Vlaamse muziekkapel die keizer Karel had meegebracht uit Vlaanderen.

Over de uitvoerenden
Utopia Ensemble is een Antwerps kwintet dat vijf zangers verenigt die jarenlange ervaring genoten bij internationaal gerenommeerde ensembles. Sinds de oprichting in 2015 stond Utopia op verschillende binnenlandse en buitenlandse podia, met meer dan 60 concerten in totaal. Ondertussen bracht het ensemble vier cd’s uit.

In 2021 bracht Utopia Ensemble een cd uit bij het hoog aangeschreven oudemuzieklabel Ramée (Outhere Music) en dit voor het eerst in zijn huidige bezetting: Michaela Riener, mezzo, Bart Uvyn, countertenor, Adriaan De Koster, tenor, Lieven Termont, bariton en Guillaume Olry, bas. Begin oktober 2023 werd ook een tweede cd bij dit label gereleased. Deze jongste opname brengt de Antwerpse drukker Tielman Susato voor het voetlicht; ‘Salve Susato’.

Voor dit laatste album ontving het ensemble afgelopen december de gerenommeerde onderscheiding Diapason d’Or, van het Franse klassieke muziekmagazine Diapason, dé referentie voor muziekkritiek van klassieke opnames.

Zie ook: https://www.utopia-ensemble.be/

Lees hier de gehele muzikale duiding van dit concert en welke werken gezongen zullen worden

Praktisch
Datum en tijd: zaterdag 3 februari | 20.15-21.30 uur
Locatie: Waalse Kerk, Begijnhof 28, 2011 HE Haarlem
Tickets: € 10,00

Ben jij in bezit van een Haarlem – of ZandvoortPas? Dan kun je gratis aan deze activiteit deelnemen. Kies dan bij het reserveren voor het ticket HaarlemPas.
Bij aanvang van de activiteit word je gevraagd je pas te tonen, neem hem dus mee! Per HaarlemPas kun je slechts 1 ticket reserveren.

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar