Laden Evenementen

Kloosterwandeling

Haarlem Kloosterstad
Laat je verrassen door de rijke kloostergeschiedenis van Haarlem. De stadsgidsen van Gilde Haarlem hebben een mooie route voor je uitgestippeld en staan stil bij gebouwen die vroeger dienden als klooster. Ook wordt er verhaald over de vroegere waarden van een klooster in een stad.

Haarlem was vóór de Reformatie een stad van kloosters. In de 15de eeuw waren er meer dan twintig in de binnenstad gelegen. Een vijfde gedeelte van het grondgebied van de stad was kloosterterrein. Vandaag de dag zijn de kloosters verdwenen, maar het monastieke leven, waar het veelal gaat om eenvoud, rust en schoonheid, spreekt kennelijk tot de verbeelding en trekt mensen aan.


fotografie: Jaap Kroon

Praktisch
We starten op de Oude Groenmarkt 7 bij het kantoor van Stadsklooster Haarlem en we eindigen bij de Waalse Kerk, Begijnhof 28, waar aansluitend het Stilteconcert plaatsvindt.
Tijd: 14.00 – 15.30 uur ( het is fijn als je uiterlijk 13.50 aanwezig bent)
Tickets: € 7,50

Tickets voor het Stilteconcert reserveer je HIER

Deze kloosterwandeling vindt nog 2 keer dit seizoen plaats. De volgende wandelingen zijn op zondag: 19 maart en 21 mei 2023. 

Gilde Haarlem
De stadsgidsen van Gilde Haarlem organiseren al meer dan 30 jaar wandelingen door Haarlem. Het is een groep van enthousiaste hobbyisten die liefde voor stad hebben en hun kennis graag met anderen willen delen. Gilde Haarlem is een onderdeel van het Vrijwilligerscentrum Haarlem & omgeving dat gevestigd is aan de Gedempte Oude Gracht 20.

Voor meer informatie over stadswandelingen verwijzen wij je naar de website van Gilde Haarlem

Ben jij in bezit van een Haarlem – of Zandvoortpas? Dan kun je gratis aan deze activiteit deelnemen. Stuur een mailtje naar info@stadskloosterhaarlem.nl met vermelding van de naam van de activiteit + datum deelname. Dan reserveren we een plekje voor je. Bij aanvang van de activiteit word je gevraagd je pas te tonen, neem hem dus mee!

 

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar