Laden Evenementen

Kloosterwandeling

Haarlem Kloosterstad
Laat je verrassen door de rijke kloostergeschiedenis van Haarlem. De stadsgidsen van het Gilde Haarlem hebben een mooie route voor je uitgestippeld en staan stil bij gebouwen die vroeger dienden als klooster. Ook wordt er verhaald over de vroegere waarden van een klooster in een stad.

Haarlem was vóór de Reformatie een stad van kloosters. In de 15de eeuw waren er meer dan twintig in de binnenstad gelegen. Een vijfde gedeelte van het grondgebied van de stad was kloosterterrein. Vandaag de dag zijn de kloosters verdwenen, maar het monastieke leven, waar het veelal gaat om eenvoud, rust en schoonheid, spreekt kennelijk tot de verbeelding en trekt mensen aan.

Gilde Haarlem
De stadsgidsen van het Gilde Haarlem organiseren al meer dan 30 jaar wandelingen door Haarlem. Het is een groep van enthousiaste hobbyisten die liefde voor stad hebben en hun kennis graag met anderen willen delen. Het Gilde Haarlem is een onderdeel van het Vrijwilligerscentrum Haarlem & omgeving dat gevestigd is aan de Gedempte Oude Gracht 20.

Praktische info
De wandeling start om 14.00 uur bij het kantoor van Stadsklooster Haarlem aan de Oude Groenmarkt 7 en eindigt om 15.30 uur bij de Groenmarktkerk (Nieuwe Groenmarkt 14)
Daar start om 16.00 uur het klassiek Stilteconcert – Maanlicht over zee.

Voor meer informatie over de stadswandelingen verwijzen wij u naar de website van het Gilde Haarlem

 

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar