Laden Evenementen

Labyrint Lezing | Weg van het Labyrint

Op zondag 23 juni a.s. organiseert Het Centrum voor Religieuze Bezinning, De Kapel, een lezing verzorgt door Carin Wennink met als thema: Weg van het Labyrint.

Labyrint? Dat is toch hetzelfde als een doolhof? Nee? Zijn dat verschillende dingen? Wat is het labyrint dan wel? En waar komt het eigenlijk vandaan? In deze lezing neemt Carin Wennink je mee op reis door de wereld van het labyrint. Ze laat het verschil zien tussen een doolhof en een labyrint, filosofeert over het ontstaan van het labyrint, vertelt over de eeuwenoude geschiedenis ervan en toont verschillende vormen van labyrinten. Ook kun je een idee krijgen wat het labyrint voor jou kan betekenen en hoe dit eeuwenoude symbool ons allen verbindt.

Carin Wennink (1972) omschrijft het werk in haar praktijk als drempelhoeden. Om een verandering in gedachten, woorden of handelen te bewerkstelligen, wordt iets ouds losgelaten en er wordt iets nieuws in de plaats gekozen. Je stapt zogezegd een drempel over. Het labyrint is in een dergelijk proces van grote waarde. Het biedt een veilige bedding voor inspiratie, meditatie of versterken van de intuïtie.
Sinds de aanleg van hun eigen labyrint in 2012 werkt Carin intensief in en met het labyrint. Ze begeleidt individuele processen, ontwikkelt en begeleidt workshops en trainingen en adviseert bij aanleg en onderhoud. Carin is een van de schrijvers en eindredacteuren van het boek ‘Wegwijs in het labyrint, een reisgids om thuis te komen’. In het NTR televisieprogramma ‘Iedereen verlicht’ zie je hoe Carin uitleg geeft over het labyrint: https://www.npostart.nl/iedereen-verlicht/06-03-2022/VPWON_1338659

Praktisch
Locatie: De Kapel, Potgieterweg 4, 2061 CT Bloemendaal
Datum en Tijd: Zondag 23 juni om 10.30 uur
Toegang : richtbedrag van € 10 ter dekking van kosten, ter plekke te voldoen

Op woensdag 26 juni kun je in De Kapel meedoen aan de Stiltemeditatie met aansluitend een Labyrintloop, vrije inloop, voor info klik HIER