Laden Evenementen

Labyrintloop Klassiek Labyrint na de Stiltemeditatie in De Kapel in Bloemendaal

Maak je meditatie nog krachtige door de combinatie van een half uur Stiltemeditatie en aansluitend een labyrintloop.

Labyrintloop
Een labyrintloop is een vorm van loopmeditatie, waarbij je een pad volgt dat je naar het centrum brengt. Het Klassiek Labyrint dat 7 ringen heeft, blijkt een archetypische vorm te zijn die op ons inwerkt en met ons resoneert. Het meditatief lopen ervan in een rustig, eigen tempo helpt om stil te worden, bij je zelf te komen, inspiratie te krijgen, blokkades op te ruimen en om weer ‘schoon’ te worden.   

Het Klassieke Labyrint, de vrouwelijke vorm
Het Klassieke Labyrint is meer dan 6000 jaar oud en wordt vrijwel over de hele wereld teruggevonden. In steenformaties en uitgehouwen in rotsen .
Daarmee is het duidelijk voorchristelijk. Omdat het terug te vinden is op kretenzische munten en Kreta verbonden is met de mythe van de Minotaurus, Theseus, Daedalus, het labyrint en de draad van Ariadne, wordt het ook wel het kretenzische labyrint genoemd. 


Het is een labyrint dat heel gemakkelijk en prettig te lopen is en bij uitstek geschikt als kennismaking met labyrint lopen.
De mannelijke vorm is veruit het meeste bekend. Deze draait rechtsom. De vrouwelijke vorm, die hetzelfde is, draait echter linksom. Sommigen hebben een duidelijk voorkeur voor één vorm. De beide vormen voelen ook heel verschillend.
Vandaag zal de vrouwelijke vorm in de Kapel in Bloemendaal neergelegd worden. 

Aansluitend aan de Stiltemeditatie
Deelnemers van de stiltemeditatie kunnen om 09.30u doorlopen naar het Klassieke Labyrint. Er brandt een kaars en er is zachte muziek aanwezig. Je ontvangt een korte uitleg over wat de loopregels zijn en op welke wijze je het beste kunt lopen.  Daarna ga je in gepaste afstanden, na elkaar, het labyrint in. Zo loop je elkaar niet direct in de weg. Je hoort een klein belletje: het signaal dat je het labyrint in kunt gaan. Met aandacht loop je rustig naar het midden, blijft daar even om het midden te ervaren en daarna loop je dezelfde weg weer terug.  Als je uit het labyrint bent gekomen, is het prettig om even te gaan zitten en de loop op je te laten inwerken. Als je wilt, kun je daarna nog even napraten of gewoon de kerk verlaten.
Er is plek voor 20 personen om het labyrint te lopen, dus het kan zijn dat je even moet wachten voordat je aan de beurt bent. 

Deze labyrintloop wordt begeleid door Ad en Gerard van Intlabyrint. Er is naast het in stilte je eigen weg lopen in het labyrint, gelegenheid voor uitleg en/of begeleiding.  

Over Ad en Gerard
Ad de Graaf en Gerard van der Waard zijn Labyrintwerkers, die veel verschillende labyrintactiviteiten organiseren en er naar streven dat het labyrint meer bekendheid krijgt.

Ze zijn telkens weer onder de indruk van de magie van het labyrint dat al zij geheimen nog niet heeft prijsgegeven.
Wil je meer weten? Kijk op de website van Intlabyrint.

Praktisch
Locatie: De Kapel, Potgieterweg 4, 2061 CT Bloemendaal
Datum en tijd: woensdag 26 juni | Stiltemeditatie: 9.00 – 9.25 uur | vanaf 09.30 uur start het labyrint.
Tickets: Vrije inloop

Fotografie: Jaap Kroon