Laden Evenementen

Lectio Divina, Visio Divina en Contemplatio
Driedelige meditatiereeks vanuit de Christelijke traditie

Inhoud: 3 bijeenkomsten
In een serie van drie bijeenkomsten maak je kennis met drie manieren van mediteren uit de christelijke traditie. Ze dragen Latijnse namen.

Op de eerste bijeenkomst oefenen we ons in Lectio Divina. Dat betekent: het mediteren over teksten. Dat kan een tekst zijn uit de Bijbel, maar ook een lied of een mystieke tekst. Deze methode helpt je om te onderzoeken wat een tekst jou persoonlijk te zeggen heeft.   

De vorm voor de tweede bijeenkomst is Visio Divina. Het gaat hier om een geleide meditatie waarbij onze verbeeldingskracht wordt gestimuleerd rond een beeldend verhaal. Deze methode kan je helpen om je emoties en gedachten bewust te maken die een verhaal bij jou oproept. 

De vorm voor de derde bijeenkomst wordt Contemplatio genoemd. Daarbij gaat het om innerlijke verstilling door middel van het herhalen van een korte tekst of een enkel woord. Het lijkt om mantrameditatie. Deze methode kan je helpen om innerlijk stil en ontvankelijk te worden. 

Basishouding
Bij alle drie deze methoden gaan we uit van een meditatieve basishouding: een goede ontspannen zithouding en ontspannen ademhaling. Je hoeft geen ervaring te hebben met meditatie en/of de christelijke traditie. Na een korte inleiding volgt een meditatieoefening en elke avond wordt afgerond met een nagesprek bij een kopje koffie of thee. De serie wordt verzorgd door Kick Bras. 

Over Kick Bras
Hij is oprichter van Vacare, platform voor meditatie en heeft meerdere boeken over meditatie geschreven, waaronder Tussen hemel en aarde. Meditatie en de geestelijke weg 

 

Kick Bras is emeritus predikant van de Protestantse Kerk in Nederland. Verder is hij als onderzoeker gelieerd aan het Titus Brandsma Instituut te Nijmegen.

Praktisch
Data: dinsdag 03/10, 10/10, 17/10 (alleen als hele reeks te boeken)
Tijd: 20.00 – 21.30 uur
Locatie: Consistorie Grote of St.-Bavokerk, ingang Oude Groenmarkt 23 Haarlem
Kosten: € 60,00 voor de gehele reeks

Ben jij in bezit van een Haarlem – of ZandvoortPas? Dan kun je gratis aan deze activiteit deelnemen. Kies dan bij het reserveren voor het ticket HaarlemPas. Bij aanvang van de activiteit word je gevraagd je pas te tonen, neem hem dus mee! Per pas kun je slechts 1 ticket reserveren. 

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Lectio, Visio, Contemplatio - HaarlemPas
Consistorie Grote of St.-Bavokerk
0.00
2 beschikbaar
Lectio, Visio, Contemplatio
Consistorie Grote of St.-Bavokerk
60.00
11 beschikbaar