Laden Evenementen

Lezing door Judith Koelemeijer:
Etty Hillesum, het verhaal van haar leven.
Schrijfster Judith Koelemeijer bracht zeer onlangs haar biografie van Etty Hillesum uit.
Dit boek –
Etty Hillesum, het verhaal van haar leven – beschrijft het bijzondere levensverhaal van de vrouw achter dit beroemde oorlogsdagboek.  

Lezing en signeersessie
Op maandagavond 17 oktober a.s. organiseren we in samenwerking met de Bibliotheek Zuid- Kennemerland en Boekhandel Athenaeum ter ere van deze boekpublicatie een speciale avond waarin Koelemeijer een lezing zal geven over haar werk rondom deze biografie.

Bekend theoloog Kick Bras, die zich heeft toegelegd op de spirituele interpretatie van de teksten van Hillesum, zal het nagesprek leiden en een korte toelichting geven op zijn meditatiereeks die in november bij ons van start gaat. Lees hieronder daarover meer.

Uiteraard is er de mogelijkheid om op deze avond vragen te stellen aan Judith en de biografie aan te schaffen en deze door haar te laten signeren. 

Etty Hillesum
Etty Hillesum is pas 29 jaar oud wanneer zij wordt gedeporteerd naar Auschwitz, waar zij niet veel later om het leven wordt gebracht. Haar dagboek werd postuum gepubliceerd en beschrijft naast het uiterst indrukwekkende leven in oorlogstijd ook haar diepe menselijke inzicht, haar manieren om de innerlijke rust te bewaren en haar haast radicale idealisme. 

Judith Koelemeijer
Judith Koelemeijer (1967) is schrijfster van literaire non-fictie. Zij debuteerde in 2001 met de familiegeschiedenis Het zwijgen van Maria Zachea, gevolgd door Anna Boom en het autobiografische Hemelvaart – op zoek naar een verloren vriendin (2013).

Daarnaast geeft ze ook les in het genre van de literaire non-fictie. Sinds 2009 is zij in samenwerking met de succesvolle auteurs Jan Brokken en Frank Westerman een eigen cursus gestart in Amsterdam. Deze cursussen zijn altijd uitverkocht en er is al menig boek uit voortgekomen.

Ook geeft Judith Koelemeijer regelmatig masterclasses
Verhalende Journalistiek bij diverse media, waaronder eerder Vrij Nederland, het Dagblad van het Noorden, en de Persgroep Campus (Volkskrant, Trouw, Parool). 

Kick Bras
Kick Bras is emeritus predikant van de Protestantse Kerk in Nederland. Hij is actief betrokken bij Vacare, platform voor meditatief leven in en vanuit de Protestantse Kerk in Nederland. Verder is hij als onderzoeker gelieerd aan het Titus Brandsma Instituut te Nijmegen. 

Meditatiereeks
Aansluitend op deze boekpublicatie organiseren we ook een meditatieserie op de dagboekfragmenten van Etty Hillesum begeleid door Kick Bras. Deze start op dinsdag 1 november. Klik hier voor meer info over deze reeks. 

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar