Laden Evenementen

Looplabyrint – Labyrint van Chartres

Ervaar de zuiverende werking van labyrint lopen in de Grote of St. Bavokerk.  

Speciaal tijdens de Geluksroute van Haarlem kun je ervaren wat het met je doet om het Labyrint van Chartres te lopen.  

Dit labyrint is een heel bijzonder labyrint. Het bevindt zich in de kathedraal van Chartres, waaraan het zijn naam ontleent. Mensen van over de hele wereld komen speciaal naar Chartres om dit labyrint te kunnen lopen en de energie ervan te ervaren. Speciaal op 5 februari leggen Ad de Graaf en Gerard van der Waard van Intlabyrint de vorm van dit labyrint in de Grote of St. Bavokerk en begeleiden je bij deze bijzondere wandeling.  

De energie van het labyrint
Een labyrint dat 7 ringen heeft, blijkt een archetypische vorm te zijn die op ons mensen inwerkt en met ons resoneert. Door het te lopen helpt het om stil te worden, bij jezelf te komen, inspiratie te krijgen, blokkades op te ruimen en om weer ‘schoon’ te worden. 

Hoe te lopen
Loop in een rustig tempo. Iedereen heeft zo zijn eigen manier. Het is ok iemand te passeren die wat langzamer is. Je kunt lopen met een vraag, een intentie. Of zomaar. Ontspannen. Open. Misschien nodigt een keerpunt je uit om even stil te staan. Ook het centrum dat je bereikt kan een rustpunt voor je zijn. Je loopt het pad ook weer terug naar het begin. 

Praktisch
Er is naast het in stilte je eigen weg lopen in het labyrint, gelegenheid voor uitleg, een loopadvies en/of begeleiding.  

De kerk is open van 10.00 uur en sluit om 17.00 uur.  

Je kunt het labyrint lopen van 10.30 tot 16.00 uur. Aanmelding is niet nodig.  

De entree voor de Bavo is € 3,- (betaling aan de deur)