Laden Evenementen

Looplabyrint: Labyrint van Chartres

Ervaar de zuiverende werking van labyrint lopen in de Grote of St. Bavokerk.  

Speciaal tijdens Wereld Labyrint Dag kun je ervaren wat het met je doet om het Labyrint van Chartres te lopen.  

Dit labyrint is een heel bijzonder labyrint. Het bevindt zich in de kathedraal van Chartres, waaraan het zijn naam ontleent. Mensen van over de hele wereld komen speciaal naar Chartres om dit labyrint te kunnen lopen en de energie ervan te ervaren. Speciaal op 7 mei leggen Ad de Graaf en Gerard van der Waard van Intlabyrint de vorm van dit labyrint in de Grote of St. Bavokerk.  

Wereld Labyrint Dag
De slogan van Wereld Labyrint Dag is “Walk as one at one”, ofwel: loop als één volk om één uur het labyrint.
Dit wordt over de hele wereld om 13.00 uur, lokale tijd, gedaan. Als teken van verbondenheid. Met de intentie van eenheid, heelheid en vrede voor iedereen.
Daarom houden we deze dag van 12.30 tot 13.45 het labyrint vrij voor hen die zich daarmee willen verbinden. Er is dan een korte inleiding en bezinning, waarna we gezamenlijk het labyrint zullen lopen.

De energie van het labyrint
Een labyrint is een archetypische vorm die op ons mensen inwerkt en met ons resoneert. Door het te lopen helpt het om stil te worden, bij jezelf te komen, inspiratie te krijgen, blokkades op te ruimen en om weer ‘schoon’ te worden.

Hoe te lopen
Loop in een rustig tempo. Iedereen heeft zo zijn eigen manier. Het is ok iemand te passeren die wat langzamer is. Je kunt lopen met een vraag, een intentie. Of zomaar. Ontspannen. Open. Misschien nodigt een keerpunt je uit om even stil te staan. Ook het centrum dat je bereikt kan een rustpunt voor je zijn. Je loopt het pad ook weer terug naar het begin.

Praktisch
Er is naast het in stilte je eigen weg lopen in het labyrint, gelegenheid voor uitleg, een loopadvies en/of begeleiding.  

De kerk is open van 10.00 uur en sluit om 17.00 uur.  

Je kunt het labyrint lopen van 10.30 tot 16.00 uur. Aanmelding is niet nodig.  

De entree voor de Bavo is € 3,- (betaling aan de deur)