Laden Evenementen

Taizé avond | Meditatief zingen
Ervaar de kracht van meditatief zingen met Taizé liederen, samen in verbinding met anderen. Elke maand komen we samen in de mooie Waalse kerk in het centrum van Haarlem.

Taizé
De Gemeenschap van Taizé (Frans: Communauté de Taizé) is een oecumenische  kloostergemeenschap in het dorpje Taizé in Bourgondië, Frankrijk. De gemeenschap, gesticht in 1940 door frère Roger, bestaat tegenwoordig uit meer dan 100 broeders, afkomstig uit protestantse en katholieke tradities en uit ongeveer 30 verschillende landen. Jaarlijks komen vooral veel jongeren naar Taizé om er een week of langer door te brengen. Kenmerkend voor de Taizé-gemeenschap is het feit dat ze vaak meditatieve liederen samen zingen; vaak korte liederen die vele malen worden herhaald.

Meditatief en in verbinding
Ontdek de kracht van de  liederen uit Taizé. Want dit zingen is voor iedereen, niemand uitgezonderd. Door de herhaling breng je de essentie van het lied dieper en dieper je bewustzijn in. Zo kan het lied integreren in je denken, voelen, waarnemen en handelen. Zingen is zo een heel concreet werkende kracht.
De Taizé avonden worden begeleid op piano door Jan-Hendrik Veenkamp die inmiddels een begrip is in Haarlem wat betreft Taizé en dit op een uiterst bezielde manier vormgeeft.

Over Jan-Hendrik Veenkamp
Jan-Hendrik ervaart het leven als speelplein van een school om te leren en ontwikkelen. In alleen en samen met anderen kunnen zijn. Herinneren elkaar het Licht te gunnen. Na zijn opleiding aan de Sociale Academie (Amsterdam-Buitenveldert 1980) werkte hij als (jeugd)maatschappelijk werker en docent.  Inmiddels begeleidt hij al ruim vijftien jaar nu fulltime groepen in zang en stemexpressie. Met workshops in de regio Haarlem maar ook elders in binnen- en buitenland. Jan-Hendrik woont met zijn levensgezel Sieta in Haarlem en heeft drie dochters en een kleindochter.

De essentie waar het leven hem telkens weer brengt is bezieling. De zang brengt dit als vanzelf, zo ervaart hij het. En hij ziet en hoort dit ook terug in de reacties van de medezangers. De vreugde dit werk te kunnen en mogen doen, vervult Jan-Hendrik met grote dankbaarheid. Kijk gerust op zijn website: janhendrikveenkamp.nl voor meer info.

Praktisch
Locatie: Waalse kerk, Begijnhof 28, 2011 HE, Haarlem
Tijdstip: 19:45 tot 22:00u.  (Deur open 19:30)
Kosten €12,50
Data: dinsdag 24 januari; 21 februari; 21 maart; 18 april; 23 mei en 20 juni 2023

Ben jij in bezit van een Haarlem – of Zandvoortpas? Dan kun je gratis aan deze activiteit deelnemen. Kies dan bij het reserveren voor het ticket HaarlemPas.
Bij aanvang van de activiteit word je gevraagd je pas te tonen, neem hem dus mee! Per HaarlemPas kun je slechts 1 ticket reserveren.

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar