Laden Evenementen

Mediteren met teksten van Etty Hillesum

In een serie van zes bijeenkomsten van een uur gaan we mediteren met spirituele en religieuze teksten van Etty Hillesum.
We krijgen op elke bijeenkomst eerst kort informatie over Etty, vervolgens oefenen we ons in een basishouding voor meditatie. Daarna mediteren we in stilte over een tekst. En tenslotte delen we met elkaar wat we aan haar tekst beleefd hebben.

Etty Hillesum maakte als jonge Joodse vrouw in de oorlogsjaren een enorme psychische en spirituele ontwikkeling door. Daarvan getuigt zij in haar dagboek en brieven op indrukwekkende wijze. Haar spiritualiteit is niet in een hokje te stoppen, maar heeft iets universeels. Het is een levensmoed en levenskracht die geput wordt uit diepe bronnen en die het opneemt tegen de inktzwarte werkelijkheid van de Jodenvervolging. Mediteren met teksten van Etty Hillesum is dan ook verrijkend, maar ook confronterend. Want het roept vragen bij je op, die een eerlijk antwoord verdienen.

In september 2022 publiceert schrijver en journalist Judith Koelemeijer haar biografie van Etty Hillesum. Deze cursus zal dan ook starten rond het uitkomen van dit boek.
De 6 bijeenkomsten van een uur zijn alleen als serie te volgen.

Deze reeks wordt verzorgd door Kick Bras
Kick Bras is emeritus predikant van de Protestantse Kerk in Nederland. Hij is actief betrokken bij Vacare, platform voor meditatief leven in en vanuit de Protestantse Kerk in Nederland. Verder is hij als onderzoeker gelieerd aan het Titus Brandsma Instituut te Nijmegen.

Praktisch
Door: Kick Bras
Data: Dinsdag 1, 8, 15, 22, 29 november en 6 december
Tijd: 09.15 – 10.15 uur
Locatie: Fonteinkerk, Schoterweg 14, 2021 HM Haarlem
Kosten: € 50,00 voor alle 6 bijeenkomsten

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Mediteren met teksten van Etty Hillesum
Mediteren - Fonteinkerk
50.00
9 beschikbaar