Laden Evenementen

Natuur & Haiku schrijven

Japanse Haiku
Een haiku is een vorm van Japanse dichtkunst, geschreven in drie regels waarvan de eerste regel 5, de tweede regel 7 en de derde regel weer 5 lettergrepen telt. De haiku drukt, in de klassieke vorm, een ogenblikervaring uit, soms gelinkt aan en geïnspireerd door zen. De haiku is een vingerhoed vol emotie, waarin weinig ruimte is voor ontledingen en benaderende omschrijvingen. 

Natuur en Haiku
De natuur is een inspirerende bron voor het schrijven van haiku’s. Want als je wandelt door de natuur zijn er tal van ogenblikken die je goed in een haiku zou kunnen gieten. Dat ga je vandaag dan ook doen. Na een start waarin Karel Witteveen je welkom heet en meer informatie zal delen over de geschiedenis en techniek van de haiku, ga je vervolgens eerst een korte wandeling maken door de omgeving ter inspiratie. Ter afronding delen we elkaars haiku’s en ervaringen.  

Door Karel Witteveen
Deze workshop wordt gegeven door Karel Witteveen.Karel Witteveen is creatief denker, trainer/coach, tekstschrijver en auteur. Hij verzorgt al ruim 20 jaar trainingen en workshops creatief denken, schrijven en presenteren. Sinds kort ook workshops oosters denken en doen, waaronder Haiku schrijven en Tao en geluk, beide bij de Vrije Academie in Amsterdam. Zie ook:
https://www.karelwitteveen.nl/blog  

Praktisch
Locatie: Studio Mucha, Kinderhuissingel 4A, 2013 AS Haarlem
Datum: zaterdag 08/06/2024
Tijd: 15.00-17.00 uur
Info: Stadsklooster Haarlem
verzorgt de thee, schrijfboekjes en zitkussens. Wil je iets anders om buiten op te zitten, een krukje of klapstoeltje, neem dit dan zelf mee.  Het is een korte wandeling in de omgeving, in stilte, onder begeleiding van Karel Witteveen.
Ticket: € 20,00

Ben jij in bezit van een Haarlem – of ZandvoortPas? Dan kun je gratis aan deze activiteit deelnemen. Kies dan bij het reserveren voor het ticket HaarlemPas.
Bij aanvang van de activiteit word je gevraagd je pas te tonen, neem hem dus mee! Per pas kun je slechts 1 ticket reserveren. 

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Natuur & Haiku
Studio Mucha Haarlem
20.00
1 beschikbaar