Laden Evenementen

‘Zonder passie voor fotografie maak je nooit de foto waar je heel blij van wordt’
Neem je camera mee en wandel met fotograaf Jaap Kroon door het prachtige gebied rondom de Veerplas. In deze workshop ga je het hebben over de basistechnieken die nodig zijn om te kunnen fotograferen. Denk hierbij aan instellingen van je camera en uiteraard de belichtingsdriehoek. Je gaat die ook meteen oefenen in de praktijk. De theorie beperken we tot een minimum. Verder neemt Jaap je mee in zijn verhaal over passie en waar het toe kan leiden als je je hart volgt. Hij vertelt je hoe hij is begonnen als politieagent in Amsterdam en zichzelf heeft ontwikkeld als muziek- en reisfotograaf. Ook hoe de stilte van de natuur hem heeft geholpen om weer aan te sterken als mens en hoe mindful fotografie een tool kan zijn. Zijn overtuiging is dat passie vaak de sleutel is tot een mooi leven.

Voor wie is de workshop
Deze workshop is bedoeld voor iedereen die interesse heeft in fotografie, zowel beginners, als de enthousiaste gevorderde amateur. Maar ook de professional die met Jaap wil sparren is van harte welkom.  Met zijn jarenlange ervaring in diverse werkvelden en zijn persoonlijke verhaal wil hij je graag inspireren. De workshop is geschikt voor alle camera’s, dus ook voor de analoge fotocamera’s.  Leer aandacht te hebben voor de schoonheid van de natuur kijkend door de lens van je camera.

Jaap Kroon
Jaap Kroon is fotograaf, muziekliefhebber, genieter van passie, vrijheid en het leven. Geboren in 1962 heeft hij inmiddels het één en ander meegemaakt. Struggelend met een zware periode jaren geleden zocht hij naar zingeving. Jaap ging altijd al veel de natuur in, maar nu deed hij dat lopend met een camera in de hand. Hij kwam erachter dat wandelen en natuurfoto’s maken hem rust gaf, dat hij zijn hoofd dan leeg kon maken. Langzaam aan ontwikkelde dit zich tot waar Jaap nu staat: als professioneel fotograaf reist hij stad en land af om foto’s te maken van de natuur, artiesten, concerten, reizen en vele andere dingen.

In 2018 werd Jaap Kroon door Columbus Travel uitgeroepen tot beste reisfotograaf van Nederland in de categorie locals, met zijn foto van de Iraanse stad Kashan. Ook zijn er meerdere exposities van de foto’s van Jaap, zoals de expositie in de Haarlemse DAKKAS over zijn reis naar Pakistan waar Jaap tevens een fotoboek van maakte. Jaap is tevens ‘huisfotograaf’ van Stadsklooster Haarlem.

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Natuurfotografie 27-09-2022
Het Veerkwartier Haarlem
35.00
8 beschikbaar