Laden Evenementen

Echt kijken: een plant leren kennen | serie van drie

Tijdens deze 3 ochtenden maak je contact met de natuur en in het bijzonder met 1 plant. Elke ochtend keer je terug naar ‘jouw’ plant en neemt hem of haar nauwkeurig in je op. Ervaar wat er in jou gebeurt als je je zo innig openstelt voor een plant. Een zeer bijzondere natuurervaring!  

Wat gaan we doen?
We beginnen onze reis met een nauwkeurige, vragende blik. Kies een plant die jou aanspreekt en duik in zijn/haar wereld. Hoe leeft deze plant? Wat maakt deze plant uniek en hoe ontwikkelt de plant zich over de tijd? Voel je de stemming die de plant uitstraalt? Wat vertelt de kleur van de bloem jou? 

Tijdens deze sessies ga je niet alleen observeren, maar ook creatief aan de slag. We tekenen de plant, focussend op de beweging en het gevoel, in plaats van een exacte weergave. Dit helpt je om echt contact te maken met de essentie van jouw gekozen plant. 

In drie sessies tot een diepe kennismaking
Over drie bijeenkomsten verspreid, krijg je de kans om je plant op intieme wijze te leren kennen. Iedereen werkt individueel, maar aan het einde van elke ochtend delen we onze ervaringen en ontdekkingen. Dit is een prachtige kans om van elkaar te leren en je persoonlijke verbinding met de natuur te verdiepen. Verrijk je geest, ontspan je lichaam en laat je inspireren door de schoonheid en wijsheid van planten. Schrijf je in en laat je verrassen door wat de natuur je te vertellen heeft! 

Over Taletta Bierens
Taletta Bierens heeft haar passie voor beeldhouwen ontdekt tijdens haar opleiding aan het Emerson College in Engeland. Na het afronden van haar opleiding, begon ze haar professionele reis die haar uiteindelijk bracht naar De Borgstichting, een therapeutische werkgemeenschap. Gedurende haar carrière bij De Borgstichting leidde Taletta boetseer- en beeldhouwtherapiesessies, waarbij ze haar creativiteit en therapeutische vaardigheden combineerde om mensen te begeleiden in hun persoonlijke groei. Daarnaast deelde ze haar liefde voor tuinieren door samen met degenen die in behandeling waren de tuin te bewerken, waardoor een omgeving van groei en genezing werd gecreëerd. 

In de latere jaren van haar loopbaan richtte Taletta zich op het observeren van planten. Met een scherp oog voor detail bestudeerde ze objectief alle aspecten van planten en bomen, van hun groeicyclus tot aan bloei en verwelking. Deze diepgaande observaties brachten haar verwondering teweeg, omdat ze de unieke manieren waarop elke plant zich ontwikkelt in verschillende omstandigheden en seizoenen ontdekte. Tegenwoordig is Taletta eigenaresse van de Vertelschuur in Bloemendaal. Bij dit podium voor vertelkunst, wordt ook deze workshop plantwaarneming gehouden. 

Zie ook: De Vertelschuur

Praktisch
Locatie: De Vertelschuur, Krullenlaan 3, 2061 HT Bloemendaal
Tijdstip: Vrijdag 14/06, 21/06 en 28/06/2024 van 10.00 tot 11.30 uur
Tickets: € 60,00 voor een serie van 3 inclusief materiaal

Info: De ochtend begint met een kopje koffie of thee. Neem bij slecht weer een regenjas mee, we plukken dan een bloem en gaan binnen tekenen.
Er zijn kussens om bij goed weer buiten op te zitten. Gebruik geen parfum, daar houden de bijen niet van. 

Ben jij in bezit van een Haarlem – of ZandvoortPas? Dan kun je gratis aan deze activiteit deelnemen. Kies dan bij het reserveren voor het ticket HaarlemPas.
Bij aanvang van de activiteit word je gevraagd je pas te tonen, neem hem dus mee! Per HaarlemPas kun je slechts 1 ticket reserveren.

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Plantwaarneming
De Vertelschuur in Bloemendaal
60.00
6 beschikbaar
Plantwaarneming - HaarlemPas
De Vertelschuur in Bloemendaal
0.00
1 beschikbaar