Laden Evenementen

Schrijvend stilstaan

Al schrijvend even stilstaan bij momenten uit je eigen leven. Je gaat met andere ogen naar je dagelijks leven kijken en je weet je weer verbonden met wat er voor jou toe doet. Begeleid door Susanne Gijsbers.

Inhoud
We beginnen met een gedicht of een inspirerende tekst en een moment van stilte. Dan krijg je een korte schrijfopdracht naar aanleiding van het thema van die ochtend. Het schrijven gaat als vanzelf. Je krijgt handvatten aangereikt waarmee het moeiteloos gaat.

Herinneringen komen in geuren en kleuren terug. Ook het voorlezen van je tekst en luisteren naar de teksten van anderen is een onderdeel. Voorlezen is vrijwillig. We zijn met een kleine groep van maximaal 12 personen. We luisteren zonder commentaar op elkaars teksten te geven. Vaak sluiten we af met een dichtvorm. Schrijven doen we met de hand, met pen en papier. Je hebt geen schrijfervaring nodig om deel te nemen. Iedere ochtend is los te volgen en telkens is er een ander thema.

Susanne Gijsbers
Iedereen heeft verhalen over zijn leven. Ze gaan over hoe je naar het leven kijkt, over hoe toevalligheden je levenspad bepalen, of over wat je zomaar kan overkomen en hoe je daar vervolgens mee omgaat. Na haar studie (communicatiewetenschap UvA) werkte Susanne als redacteur en journalist voor verschillende bladen.

Portretten en levensverhalen werden haar terrein. Ze interviewde veel mensen over persoonlijke onderwerpen. Onderwerpen die mensen na aan het hart liggen. De fascinatie voor levensverhalen leidde haar uiteindelijk naar de opleiding tot biografisch coach en autobiografisch schrijfcoach. Tegenwoordig geeft ze individuele coaching in persoonlijke ontwikkeling en zingeving en cursussen autobiografisch schrijven met groepen.

Meer info? www.verhaalvormen.nl

Praktisch
Datum en tijd: Vrijdag 6 september 2024 | 10.00 – 11.45 uur
Locatie: Bibliotheek Doopsgezinde Kerk, Frankestraat 24, Haarlem

Tickets
Onze activiteiten hebben vier prijscategorieën: 

  • Donatieticket: je steunt een ander én Stadsklooster Haarlem om te investeren in (andere) activiteiten.
  • Standaardticket: je betaalt een iets hoger bedrag, zodat wij onze activiteiten voor een sociaal tarief kunnen aanbieden.  
  • Instapticket: deze dekken de directe kosten per activiteit.
  • Sociaalticket: er is een sociaal tarief voor iedereen die dat nodig heeft.

Het tarief  van een sociaalticket is een gereduceerd tarief voor wie daar behoefte aan heeft, alleen bedoeld om drempels te verlagen voor bezoekers die dat nodig hebben.
Nieuwsgierig geworden? Lees hier meer over ons prijsbeleid
  

Samen maken we Stadsklooster Haarlem voor iedereen toegankelijk! 

fotografie: Jaap Kroon

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Donatieticket Schrijfmeditatie
Schrijfmeditatie 6 september 2024
30.00
6 beschikbaar
Standaardticket Schrijfmeditatie
Schrijfmeditatie vrijdag 6 september 2024
20.00
6 beschikbaar
Instapticket Schrijfmeditatie
Schrijfmeditatie vrijdag 6 september 2024
15.00
6 beschikbaar
Sociaalticket Schrijfmeditatie
Schrijfmeditatie vrijdag 6 september 2024
5.00
6 beschikbaar