Laden Evenementen

De Taal van de Natuur | Schrijfmeditatie in Thijsse’s Hof | 12 juli

Luisteren naar de natuur
In deze workshop trekken we erop uit om een ochtend lang te schrijven in Thijsse’s Hof, midden in het groen.
Het fluisteren van de wind, geritsel van blaadjes, zingende vogels. Wat heeft de natuur je te vertellen? Wat ervaar je in het moment?

thijsse's hof - Picture of Thijsse's Hof Heemtuin ...

Schrijvend stilstaan
Al schrijvend even stilstaan bij momenten uit je eigen leven. Je gaat met andere ogen naar je dagelijks leven kijken en je weet je weer verbonden met wat er voor jou toe doet.

Inhoud
We beginnen met een gedicht of een inspirerende tekst en een moment van stilte. Dan krijg je een korte schrijfopdracht naar aanleiding van het thema van deze ochtend. Het schrijven gaat als vanzelf. Je krijgt handvatten aangereikt waarmee het moeiteloos gaat. Herinneringen komen in geuren en kleuren terug. Ook het voorlezen van je tekst en luisteren naar de teksten van anderen is een onderdeel. Voorlezen is vrijwillig. We luisteren zonder commentaar op elkaars teksten te geven. Vaak sluiten we af met een dichtvorm. Schrijven doen we met de hand, met pen en papier. Je hebt geen schrijfervaring nodig om deel te nemen.

Susanne Gijsbers
Iedereen heeft verhalen over zijn leven. Ze gaan over hoe je naar het leven kijkt, over hoe toevalligheden je levenspad bepalen, of over wat je zomaar kan overkomen en hoe je daar vervolgens mee omgaat.
Na haar studie (communicatiewetenschap UvA) werkte Susanne als redacteur en journalist voor verschillende bladen. Portretten en levensverhalen werden haar terrein. Ze interviewde veel mensen over persoonlijke onderwerpen. Onderwerpen die mensen na aan het hart liggen.

De fascinatie voor levensverhalen leidde haar uiteindelijk naar de opleiding tot biografisch coach en autobiografisch schrijfcoach. Tegenwoordig geeft ze individuele coaching in persoonlijke ontwikkeling en zingeving en cursussen autobiografisch schrijven met groepen.

Meer info? www.verhaalvormen.nl

Praktisch
Locatie: Thijsse’s Hof, Mollaan 4, 2061 BD Bloemendaal
Datum en Tijd: Vrijdag 12 juli 2024 | 10.00-11.45 uur
Tickets: € 12,50

Ben jij in bezit van een Haarlem – of ZandvoortPas? Dan kun je gratis aan deze activiteit deelnemen. Kies dan bij het reserveren voor het ticket HaarlemPas.
Bij aanvang van de activiteit word je gevraagd je pas te tonen, neem hem dus mee! Per HaarlemPas kun je slechts 1 ticket reserveren.

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Schrijfmeditatie Thijsse's Hof
12.50
18 beschikbaar
Schrijfmeditatie Thijsse's Hof - HaarlemPas
0.00
1 beschikbaar