Laden Evenementen

Schrijven met het jaar | uitverkocht

In deze hectische tijd zijn we het leven met het seizoen een beetje verleerd. Ineens merk je dat het weer buiten verandert, je moet een jas aan of er juist een uit. De bladeren komen aan de bomen of hee, ze vallen er al weer af. Met het wisselen van de seizoenen, verandert de natuur. Ook wij kunnen ons laten inspireren door die levensstroom uit de natuur die door de seizoenen wordt aangegeven. Het ontkiemen, groeien, voluit bloeien, terugtrekken, loslaten, tot inkeer komen en vernieuwen.

Instromen jaarcursus
Er zijn nog een paar plekjes vrij bij deze jaarcursus schrijven. Je kan instromen voor  € 200,00 i.p.v. € 220,00 voor de hele reeks.
In deze jaarcursus schrijven we iedere maand een ochtend met elkaar in een vaste groep. Bij het schrijven over je eigen leven laten we ons inspireren door de kenmerken van dat seizoen. Via gerichte, speelse, schrijfopdrachten kom je vaak tot verrassende inzichten over jezelf. Je krijgt meer voeling met de kwaliteiten van ieder seizoen. In de herfst: wat wil je oogsten, opruimen en loslaten? In de winter: waarin kom je tot rust? Wat vraagt warmte en koestering? In de lente: wat wil er in jou opstaan en groeien? Zomer: wat wil je volledig tot bloei laten komen?

Hoe ziet een ochtend eruit
Het thema van de workshop wordt ingeleid door een gedicht of een inspirerende tekst. In een groep van ongeveer 10 deelnemers krijg je korte schrijfopdrachten en associatieoefeningen waarmee je aan de slag gaat. Ook het voorlezen van je tekst en luisteren naar de teksten van anderen is een onderdeel. Voorlezen is vrijwillig. Vaak sluiten we af met een dichtvorm. Schrijven doen we met de hand, met pen en papier.

Je hebt geen schrijfervaring nodig om deel te nemen. Door het schrijven, het voorlezen en het luisteren naar de verhalen van anderen, voel je je vaak snel vertrouwd in de groep.

Aanvangstijd
Vanaf 9.15 uur staat de deur voor je open. Zorg dat je op tijd komt zodat je een fijne plek kunt uitkiezen in de ruimte en even kunt landen. We starten om 9.30 uur. 

Praktisch
Data: Woensdagochtend: 28/02, 27/03, 24/04, 29/05, 26/06, 17/07, 25/09, 23/10, 27/11 en 18/12/2024
Tijd: 9.30 uur tot 11.30 uur
Locatie: De Tuinkamer van HOF20, Begijnhof 20, 2011 HE Haarlem
Tickets: € 200,00 voor de hele reeks (alleen als reeks te boeken)

Susanne Gijsbers
Iedereen heeft verhalen over zijn leven. Ze gaan over hoe je naar het leven kijkt, over hoe toevalligheden je levenspad bepalen, of over wat je zomaar kan overkomen en hoe je daar vervolgens mee omgaat. Na haar studie (communicatiewetenschap UvA) werkte Susanne als redacteur en journalist voor verschillende bladen.

Portretten en levensverhalen werden haar terrein. Ze interviewde veel mensen over persoonlijke onderwerpen. Onderwerpen die mensen na aan het hart liggen. De fascinatie voor levensverhalen leidde haar uiteindelijk naar de opleiding tot biografisch coach en autobiografisch schrijfcoach. Tegenwoordig geeft ze individuele coaching in persoonlijke ontwikkeling en zingeving en cursussen autobiografisch schrijven met groepen.

Meer info? www.verhaalvormen.nl

fotografie: Jaap Kroon

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Schrijven met het jaar
Hof20 Haarlem
200.00
0 beschikbaar
Uitverkocht