Laden Evenementen

Speel je vrij, een (toneel)speelcursus in vijf lessen.

Lessen waarin je jezelf opnieuw leert kennen. Voor iedereen die behoefte heeft aan speelsheid, ontspanning en verbinden met anderen en die open staat voor persoonlijke groei.
In de huidige tijd zijn we gewend veel in ons hoofd te leven. We denken wat af. Vaak weten we wel dat dat denken ons niet helpt maar is het kiezen van een andere weg makkelijker gezegd dan gedaan. Spelen kan hierbij helpen. 

Steviger staan
Door te spelen voel je je binnen korte tijd ontspannen, vrolijk en vrij. Samen spelen creëert verbinding, (zelf)vertrouwen en plezier. Deze combinatie zorgt ervoor dat je patronen gaat zien, weerstand opmerkt en daar andere keuzes in kunt maken. Je gaat steviger staan, je ogen gaan stralen, je lacht vaker en ziet mogelijkheden die voorheen verstopt zaten in een brij van gedachten.

In deze reeks leer je vooral wat improvisatietheater inhoudt. We doen oefeningen, spelletjes en spelen stukjes die we zelf verzinnen. Je hoeft geen acteerervaring of – ambities te hebben. Podiumvrees is niet nodig. Je hoeft geen podium op. We spelen om het spelen en om zo de helende werking van plezier en ontspanning te ervaren. De persoonlijke groei volgt spelenderwijs.

Praktisch
Deze speelcursus bestaat uit 5 lessen van ieder 2 uur, steeds op maandagmorgen van 9.30 tot 11.30 uur en is alleen als hele reeks te volgen.
Prijs: € 100,00 voor de hele cursus.
Data: 26/2, 04/03, 11/03, 18/03, 25/03/2024
Locatie: van Braghtzaal in de Doopsgezinde Kerk, Frankestraat 24 Haarlem

Saskia van der Elst – De Toneeljuf
Saskia van der Elst, De Toneeljuf, geeft ruim 25 jaar les in improvisatietheater. Deze liefde ontstond in Haarlem, bij De Wereld Kindertheater. Haar kracht ligt in het bijzondere zien in het normale. Zelf noemt ze haar levensweg ‘een kronkelend pad waarop ik groeide van perfectionist naar probeerder’. Spelen is een manier van leven geworden die ze graag aanleert aan anderen.

Juist volwassenen kunnen de speelse vrijheid goed gebruiken, voor ze ten onder gaan aan hoe ze denken dat het hoort. Haar unieke methode ‘Toneel om te groeien’ heeft al veel enthousiaste deelnemers gehad. Saskia geeft ook workshops en theaterlezingen. Leuk detail is dat ze, naast haar theaterwerk, al zo’n 14 jaar werkzaam is bij kinderboekwinkel Kiekeboek in de Gierstraat.

Ben jij in bezit van een Haarlem – of ZandvoortPas? Dan kun je gratis aan deze activiteit deelnemen. Kies dan bij het reserveren voor het ticket HaarlemPas.
Bij aanvang van de activiteit word je gevraagd je pas te tonen, neem hem dus mee! Per HaarlemPas kun je slechts 1 ticket reserveren.

Fotografie: Jaap Kroon

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Speel je vrij
Frankestraat 24 Haarlem
100.00
10 beschikbaar
Speel je vrij - HaarlemPas
Frankestraat 24 Haarlem
0.00
0 beschikbaar
Uitverkocht