Laden Evenementen

Speksteen naar je hand zetten

In deze workshop, begeleid door Taletta Bierens, geven we een kleine onbewerkte zachte steen zo vorm dat hij in je hand past. Het is een meditatieve vorm van werken, je werkt op gevoel, dus niet met een voorbedachte vorm. Met raspjes en schuurpapier veranderen we de vorm van de steen. We werken buiten, stil en aandachtig is ieder aan het werk. Uiteindelijk polijsten we de steen en laten het glanzen met bijenwas. 


Speksteen is een zeer zachte steensoort, die heel makkelijk te bewerken is en is daarom zeer geliefd om mee te beeldhouwen. De naam speksteen dankt deze steen aan het feit dat zowel de speksteen als het speksteenstof vettig aanvoelen. Andere bekende namen zijn zeepsteen, soapstone, of het geologische begrip steatiet. Het hoofdbestanddeel van speksteen is het mineraal talk, waardoor speksteen vaak ook tot de mineralen gerekend wordt. Vanwege zijn zachtheid kan bijna iedereen van speksteen met eenvoudige gereedschappen en simpele technieken prachtige vormen maken. 

Over Taletta Bierens
Taletta Bierens heeft haar passie voor beeldhouwen ontdekt tijdens haar opleiding aan het Emerson College in Engeland. Na het afronden van haar opleiding, begon ze haar professionele reis die haar uiteindelijk bracht naar De Borgstichting, een therapeutische werkgemeenschap. Gedurende haar carrière bij De Borgstichting leidde Taletta boetseer- en beeldhouwtherapiesessies, waarbij ze haar creativiteit en therapeutische vaardigheden combineerde om mensen te begeleiden in hun persoonlijke groei.

Daarnaast deelde ze haar liefde voor tuinieren door samen met degenen die in behandeling waren de tuin te bewerken, waardoor een omgeving van groei en genezing werd gecreëerd. Tegenwoordig is Taletta eigenaresse van de Vertelschuur in Bloemendaal. Bij dit podium voor vertelkunst, wordt deze workshop gehouden.  

Praktisch
Datum en tijd: Woensdag 25 september 2024 | 10.00-11.30 uur
Locatie: De Vertelschuur, Krullenlaan 3 2061 HT Bloemendaal
Ticketprijs is inclusief materiaal

Tickets
Onze activiteiten hebben vier prijscategorieën: 

  • Donatieticket: je steunt een ander én Stadsklooster Haarlem om te investeren in (andere) activiteiten.
  • Standaardticket: je betaalt een iets hoger bedrag, zodat wij onze activiteiten voor een sociaal tarief kunnen aanbieden.  
  • Instapticket: deze dekken de directe kosten per activiteit.
  • Sociaalticket: er is een sociaal tarief voor iedereen die dat nodig heeft.

Het tarief  van een sociaalticket is een gereduceerd tarief voor wie daar behoefte aan heeft, alleen bedoeld om drempels te verlagen voor bezoekers die dat nodig hebben.
Nieuwsgierig geworden? Lees hier meer over ons prijsbeleid
  

Samen maken we Stadsklooster Haarlem voor iedereen toegankelijk! 

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Donatieticket Speksteen
35.00
8 beschikbaar
Standaardticket Speksteen
25.00
8 beschikbaar
Instapticket Speksteen
20.00
8 beschikbaar
Sociaalticket Speksteen
5.00
8 beschikbaar