Laden Evenementen

Spirituele kring
De essentie van spirituele tradities

Tegenwoordig is het heel normaal dat we zowel kerst vieren en boeddhistische meditatie beoefenen. We zijn meer dan ooit in veel spirituele tradities tegelijk geïnteresseerd en maken ons gewoontes (meditatie en aandacht voor rituelen b.v.) en gedachten (er is meer tussen hemel en aarde) eigen van deze tradities. In deze spirituele kring verkennen we verschillende stromingen binnen deze moderne spiritualiteit en wisselen van gedachten erover met elkaar.

De essentie van spiritualiteit?
Vooraanstaande denkers of vertegenwoordigers van populaire stromingen komen zelf eerst aan het woord door fragmenten van interviews te bekijken (in het Engels), als oriëntatie. Maar er zal ook verwezen worden naar andere richtingen en stromingen.
Want wat is de essentie van alle spirituele tradities?

De opzet van deze avonden is verschillende spirituele wegen te tonen om een indruk te krijgen hoe inspirerend die kunnen zijn en wat voor impact deze tradities op ook moderne levens kunnen hebben.  Verschillende tradities of wegen die naar Rome leiden. Rome… bliss, utopia, nirvana, het koninkrijk, bevrijding….. met altijd in gedachten: het doel van de weg is de weg zelf.
Spirituele tradities die aan bod zullen komen, zijn mystieke stromingen in het Christendom, het Jodendom en de Islam, alsook het Boeddhisme en het Hindoeïsme.

De onderwerpen van de verschillende avonden zijn:
Avond 1 (30 maart): In wetenschappelijke kringen is er discussie over de vraag of bewustzijn nu wel of niet voorafgaat aan het universum. Is het leven er voor niets of dient het ergens toe?
Avond 2 (20 april): Hoe kun je je verhouden tot ‘dat’ bewustzijn? We onderzoeken de verschillende tradities die zich bezighouden met het bewustzijn.
Avond 3 (18 mei): Enige voorbeelden van ingrijpende ervaringen van hoger bewustzijn. En hoe je uitkijk op je leven daardoor kan veranderen.

Deze reeks wordt verzorgd door: Egbert de Lint
Egbert de Lint is als dominee verbonden aan de Oosterkerk in Haarlem en zelf breed geïnteresseerd in moderne spiritualiteit.

Data:
woe 30 maart, 20 april en 18 mei
Tijd: 20.00 – 21.20 uur
Locatie: Oosterkerk Haarlem
Kosten: € 5,-  (15 personen maximaal)

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar