Laden Evenementen

Vuur, aarde, water en licht
Schoonheid, aandacht en stilte komen samen bij de stilteconcerten van het Stadsklooster Haarlem. Met altijd muziek én stilte die elkaars evenwicht zijn. Emotievolle muziek voert je weg van het luidruchtige van het bestaan en de heftigheid van alledag.

Het overkoepelende thema voor de vier stilteconcerten in het seizoen 22/23 zijn de vier elementen: Vuur, Aarde, Water en Lucht.

Programma
Thema van het tweede concert dit seizoen op zondag 18 december is ‘de Stille Maan’, passend in het element Aarde.
Op deze donkere decemberdag klinken in de Waalse kerk Middeleeuwse gezangen; lofzangen op aarde en hogere sferen.

 

 

 

 

 

Het bekende Belgische ensemble Psallentes bestaande uit de zangeressen Lisa De Rijcke, Amélie Renglet, Barbara Somers, Kerlijne Van Nevel onder leiding van Hendrik Vanden Abeele brengt daar in een stemmig lichtspel muziek van Hildegard van Bingen en Hadewych van Brabant ten gehore. Een programma vol mystieke muziek, gelardeerd met haiku’s voorgedragen door Hendrik Vanden Abeele; haiku’s in het teken van aarde, maan, verstilling en natuur.

Er zijn dit seizoen nog 2 stilteconcerten. De volgende concerten vinden plaats op zondag: 19 maart en 21 mei 2023.

Stilteconcert
Het concert wordt uitgevoerd als een stilteconcert. Dit houdt in dat er geen applaus is tussen de stukken zodat de muziek en voordrachten blijven nazinderen bij de toehoorder. Ook de stilte wordt zo onderdeel van het concert, wat een zeer bijzondere ervaring teweegbrengt in het ervaren van de muziek.


fotografie: Jaap Kroon

Kloosterwandeling
Voorafgaand aan het concert kun je ook deelnemen aan onze Kloosterwandeling door de stad.
Deze wandeling start bij ons kantoor op de Oude Groenmarkt 7 en eindigt op de plek van het concert.

Ben jij in bezit van een Haarlem – of Zandvoortpas? Dan kun je gratis aan deze activiteit deelnemen. Stuur een mailtje naar info@stadskloosterhaarlem.nl met vermelding van de naam van de activiteit + datum deelname. Dan reserveren we een plekje voor je. Bij aanvang van de activiteit word je gevraagd je pas te tonen, neem hem dus mee!

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar