Laden Evenementen

Vuur, aarde, water en licht
Schoonheid, aandacht en stilte komen samen bij de stilteconcerten van het Stadsklooster Haarlem. Met altijd muziek én stilte die elkaars evenwicht zijn, deze keer in het toepasselijke decor van de Doopsgezinde Kerk te Haarlem. Emotievolle muziek voert je weg van het luidruchtige van het bestaan en de heftigheid van alledag.

Het overkoepelende thema voor de vier stilteconcerten in het seizoen 22/23 zijn de vier elementen: vuur, aarde, water en lucht.

Programma
Thema van het tweede concert dit seizoen op zondag 18 december is Stille Maan.
Gregoriaanse zangers zingen verstilde middeleeuwse muziek, afgewisseld met toepasselijke haiku’s. Dit alles rondom het element aarde.

Er zijn dit seizoen nog 2 stilteconcerten. De volgende concerten vinden plaats op zondag: 19 maart en 21 mei 2023.

Stilteconcert
Het concert wordt uitgevoerd als een stilteconcert. Dit houdt in dat er geen applaus is tussen de stukken zodat de muziek en voordrachten blijven nazinderen bij de toehoorder. Ook de stilte wordt zo onderdeel van het concert, wat een zeer bijzondere ervaring teweegbrengt in het ervaren van de muziek.


fotografie: Jaap Kroon

Uitvoerenden
Dit stilteconcert wordt uitgevoerd door zeer hoogstaande musici uit Nederland.

Kloosterwandeling
Voorafgaand aan het concert kun je ook deelnemen aan onze Kloosterwandeling door de stad.
Deze wandeling start bij ons kantoor op de Oude Groenmarkt 7 en eindigt op de plek van het concert.

 

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Stilteconcert
Doopsgezinde Kerk Haarlem
20.00
99 beschikbaar