Laden Evenementen


Labyrintloop aansluitend op de Stiltemeditatie

Maak je meditatie nog krachtiger door deze combinatie van een half uur stilzijn en aansluitend een labyrint te lopen. Stadsklooster Haarlem geeft je de gelegenheid om het Santa Rosalabyrint te lopen in aansluiting op de stiltemeditatie in de Grote of St. Bavokerk op maandagochtend 27 juni a.s.

Labyrint lopen
Labyrintlopen is al eeuwenoud en er is een hernieuwde belangstelling voor. Het is een vorm van loopmeditatie, waarbij je één pad volgt dat je naar het centrum brengt. Het is dus géén doolhof met vele dwaalwegen en doodlopende stukken. Labyrintlopen helpt stress te verminderen en dichterbij jezelf te komen. Het lopen geeft een prettige concentratie en in het centrum ervaren veel mensen rust en balans. Het Santa Rosalabyrint is een labyrint van zeven gangen met in het midden een centrum in de vorm van een roos. Je zou het een verkleind Chartreslabyrint, dat 11 gangen kent, kunnen noemen.

Deelnemers van de stiltemeditatie kunnen om 09.30u doorlopen naar het Santa Rosalabyrint dat in de viering (het kruis) van de Bavo ligt. Er brandt een kaars en er is zachte muziek aanwezig. Gerard van Intlabyrint zal je daar ontvangen en een korte uitleg geven: wat de loopregels zijn en op welke wijze je het beste kunt lopen. 

Daarna ga je in gepaste afstanden, na elkaar, het labyrint in. Zo loop je elkaar niet direct in de weg. Gerard regelt dit met een klein belletje: het signaal dat je het labyrint in kunt gaan. Met aandacht loop je rustig naar het midden, blijft daar even om het midden te ervaren en daarna loop je dezelfde weg weer terug. 

Als je uit het labyrint bent gekomen, is het prettig om even te gaan zitten en de loop op je te laten inwerken. Als je wilt, kun je daarna nog even napraten of gewoon de kerk verlaten. 

Praktische informatie:
Stiltemeditatie:  maandag 27 juni 9.00 – 9.25 uur
Aansluitend: maandag 27 juni vanaf 09.30 uur start het labyrint. Je kunt tot 11.00 uur het labyrint lopen.
K
om je direct uit de ochtendmeditatie en loop je door naar het labyrint, dan betaal je niets. 
Wie na 10.00 uur komt, doet dit via de gewone ingang aan de noordzijde van de kerk en betaalt dan € 3,- entreegeld.  

Wil je meer weten?
Gerard van der Waard: intlabyrint@gmail.com