Laden Evenementen

Zingen en Stilte: Taizé, Iona & Chants

Zingen en Stilte
Maandelijks, op de dinsdagavond, kun je je in de Waalse kerk te Haarlem komen onderdompelen in een bad van zang en stilte. We zingen liederen uit diverse tradities:  Taizé, Iona, liederen uit het Midden-Oosten maar ook uit Noord-Amerika en Afrika. 

Oorspronkelijke gebeden en meditaties
De gemeenschappelijke noemer is dat deze liederen oorspronkelijk gebeden en meditaties waren. Maar ook door ze heden ten dage op een repetitieve manier te zingen, kunnen ze rust en vrede brengen. Iedereen die zich hiertoe aangetrokken voelt, is welkom. Zangervaring is niet vereist. Je hoeft geen noten te kunnen lezen;  je ontvangt een tekstvel met de liederen die we zingen. Ook ervaren zangers kunnen volop genieten van deze bijeenkomsten.  

Deze avonden worden begeleid door Jan-Hendrik Veenkamp. 

Over Jan-Hendrik Veenkamp
Jan-Hendrik ervaart het leven als speelplein van een school om te leren en ontwikkelen. In alleen en samen met anderen kunnen zijn. Herinneren elkaar het Licht te gunnen. Na zijn opleiding aan de Sociale Academie (Amsterdam-Buitenveldert 1980) werkte hij als (jeugd)maatschappelijk werker en docent.  Inmiddels begeleidt hij al ruim vijftien jaar nu fulltime groepen in zang en stemexpressie. Met workshops in de regio Haarlem maar ook elders in binnen- en buitenland. Jan-Hendrik woont met zijn levensgezel Sieta in Haarlem en heeft drie dochters en een kleindochter.

De essentie waar het leven hem telkens weer brengt is bezieling. De zang brengt dit als vanzelf, zo ervaart hij het. En hij ziet en hoort dit ook terug in de reacties van de medezangers. De vreugde dit werk te kunnen en mogen doen, vervult Jan-Hendrik met grote dankbaarheid. Kijk gerust op zijn website voor meer info.

Praktisch
Locatie: Waalse kerk, Begijnhof 28, 2011 HE, Haarlem
Tijdstip: 20:00 – 21:30 uur en tussen de liederen door is het stil. 
De inloop is vanaf 19:45 uur, waarbij de liederen door het ondersteunde koor al worden ingezongen. Hier kun je alvast lekker naar luisteren zodat je in de stemming komt.
Kosten €15,00

Ben jij in bezit van een Haarlem – of ZandvoortPas? Dan kun je gratis aan deze activiteit deelnemen. Kies dan bij het reserveren voor het ticket HaarlemPas.
Bij aanvang van de activiteit word je gevraagd je pas te tonen, neem hem dus mee! Per HaarlemPas kun je slechts 1 ticket reserveren.

fotografie: Jaap Kroon

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Taizé, Iona & Chants
Waalse Kerk
15.00
59 beschikbaar