Laden Evenementen

Thee meditatie | Ervaar het effect van thee  

Door de gehele geschiedenis zijn thee en meditatie met elkaar verbonden. De natuurlijke drank, die ook als medicijn gezien kan worden, heeft positieve werkingen op het lichaam. Een ervan is dat het zowel een opwekkend als kalmerend effect kan hebben. Maar het resultaat is bij iedereen anders. Het is nooit zeker te zeggen wat voor effect een theesoort op jou heeft. De beste manier om dit te ervaren is door het drinken van thee te combineren met meditatie.  

Hoe gaat deze theeceremonie in zijn werk?
Zittend aan een tafel wordt er eerst een juiste houding aangenomen. Hierna neem je rustig de tijd om zowel je lichaam als je geest te ervaren en te registreren wat er zich allemaal afspeelt in je systeem. Vervolgens gaan we samen over tot het zetten en drinken van de thee terwijl je de meditatieve focus aanhoudt. We doen dit in stilte, zodat je kan voelen en ervaren wat er gebeurt in het moment waar je nu bent.  Als afsluiting is er de mogelijkheid voor het delen van ervaringen. 

De theeceremonie wordt begeleid door Ronald Saarloos van het Shaolin Centrum Haarlem

Over Ronald Saarloos
Kung Fu komt al op jonge leeftijd bij Ronald in beeld. Hij kijkt graag Martial arts films, vooral uit Hong Kong: veel drama en een hoop imponerende knokscènes.

Ronald wil deze krijgskunst zelf beoefenen, maar ontdekt dat er in Haarlem nog helemaal geen Kung Fu scholen bestaan. Uiteindelijk vindt Ronald buiten Haarlem iemand die het hem leert; hij wordt gelijk gegrepen. De eigen flow van de bewegingen, de rondheid ervan. Ruim twintig jaar later, in 2007, opent Ronald zijn eigen Kung Fu school; het Shaolin Centrum Haarlem 

Praktisch
Datum en tijd: woensdag 4 september 2024 | 9.30-10.30 uur
Locatie: Shaolin Centrum, Paul Krugerkade 45, 2021 BN Haarlem

Tickets
Onze activiteiten hebben vier prijscategorieën: 

  • Donatieticket: je steunt een ander én Stadsklooster Haarlem om te investeren in (andere) activiteiten.
  • Standaardticket: je betaalt een iets hoger bedrag, zodat wij onze activiteiten voor een sociaal tarief kunnen aanbieden.  
  • Instapticket: deze dekken de directe kosten per activiteit.
  • Sociaalticket: er is een sociaal tarief voor iedereen die dat nodig heeft.

Het tarief  van een sociaalticket is een gereduceerd tarief voor wie daar behoefte aan heeft, alleen bedoeld om drempels te verlagen voor bezoekers die dat nodig hebben.
Nieuwsgierig geworden? Lees hier meer over ons prijsbeleid
  

Samen maken we Stadsklooster Haarlem voor iedereen toegankelijk! 

fotografie: Jaap Kroon

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Donatieticket Theeceremonie
Theeceremonie 4 september 2024
25.00
4 beschikbaar
Standaardticket Theeceremonie
Theeceremonie 4 september 2024
15.00
4 beschikbaar
Instapticket Theeceremonie
Theeceremonie 4 september 2024
10.00
4 beschikbaar
Sociaalticket Theeceremonie
Theeceremonie 4 september 2024
5.00
4 beschikbaar