Laden Evenementen

Een overweging door Judith van der Wildt afgewisseld met zang door sopraan Bobbie Blommesteijn

Wat doe je met de tijd die voor je ligt als je wegens een ongeneeslijke ziekte een einddatum meekrijgt?
Die vraag stelde Judith van der Wildt zich toen haar vader in oktober 2021 de diagnose uitgezaaide longkanker kreeg. Toen de tijd die hem nog restte geen maanden maar slechts 7 dagen bleek te omvatten kantelde alles wat zij tot dan toe van het concept tijd begrepen dacht te hebben.
Want hoe zit dat, als een week voorbijraast maar de dagen eindeloos zijn. Als tijd kan tikken maar ook kan stromen. Als we geen tijd meer hebben, of als tijd alles is wat we nog hebben.
Poëzie, een artikel uit Trouw en een overweging van Judith van der Wildt worden afgewisseld met verstillende, meditatieve muziek door sopraan Bobbie Blommesteijn.

 De lezing wordt verzorgd door Judith van der Wildt
Judith van der Wildt (1987) is geboren en getogen, betrokken Haarlemse.
Momenteel werkzaam als programmamaker voor Stadsklooster Haarlem waarmee zij haar missie om bewustwording, zingeving en spiritualiteit langs creatieve wegen laagdrempelig toegankelijk te maken voor een breed publiek verwezenlijkt.
Schrijven vormt een rode draad door haar werkende- en haar privéleven.
Ze schrijft poëzie (o.a. in opdracht voor het Kenner Gasthuis bij het Coronamonument aldaar), maakt vrij werk voor magazines en werkt in opdracht voor de Patiëntenvereniging Hoofd Hals

De muziek wordt verzorgd door Bobbie Blommesteijn
Bobbie Blommesteijn (1989) begon haar muzikale carrière op de Haarlemse Koorschool. Al op jonge leeftijd werkte ze mee aan uitvoeringen van de 8e symfonie van Mahler en de St. Nicholascantate in Het Concertgebouw. In die periode werkte ze onder andere met Ricardo Chailly en Simon Rattle. Ze was onderdeel van de eerste line-up van de Haarlem Voices o.l.v. Sarah Barret van wie ze ook zangles had. Op haar 14e begon ze haar studie zang aan de vooropleiding aan het Koninklijk Conservatorium in de Den Haag, en later aan het Conservatorium van Amsterdam. Naast haar werk als soliste is Bobbie veelgevraagd ensemblezangeres en verbonden aan onder meer het Laurens Collegium, Collegium Vocale Gent en het Nederlands Kamerkoor.
Daarnaast schrijft ze haar eigen liedjes en studeerde ze in 2015 af als theaterwetenschapper met een specialisatie in cabaretgeschiedenis.
Judith en Bobbie zijn al bevriend sinds hun vroege jeugd

foto Judith: Jaap Kroon
foto Bobbie: aangeleverd

Praktisch
Door: Judith van der Wildt en Bobbie Blommesteijn
Datum: zondag 30 oktober 2022
Tijd: 10.30 uur
Locatie: De Kapel, Centrum voor Religieuze Bezinning. Potgieterweg 4, 2061 CT Bloemendaal
Kosten: Je vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Een richtbedrag van €8,- zorgt voor een dekking van de kosten. Dit kun je betalen bij de entree.

Reserveren is niet nodig