Laden Evenementen

Vier Seizoenen in Beeld | Natuurfotografie

Deze activiteit is onderdeel van de samenwerking tussen Stadsklooster Haarlem en Caprera op de zondagochtend: Natuur, de weg naar binnen.
Hoe kijk je, wat verwondert je, beleef de seizoenen op de zondagmorgen.

Wat kun je zien als je telkens hetzelfde stukje natuur bezoekt? Kun je dan anders leren kijken? En hoe werkt dit door op hoe je ook de rest van je wereld om je heen bekijkt? Door terugkeer naar telkens dezelfde plek ontdek je dat iets hetzelfde is, maar tegelijkertijd verandert. Transformeert. Je krijgt aan de hand van korte fotografieopdrachten oog voor de vier seizoenen in ons land en ontdek je simpele fotografietechnieken om anders te gaan kijken.  

Mindful natuurbeleving
Deze workshop laat je ervaren hoe de stilte van de natuur en het wonder van de seizoenen je volledig in het moment kan plaatsen en hoe mindful fotografie een tool kan zijn om beter te leren kijken, luisteren en te genieten van alles om je heen. Dit werkt door in je lijf en je hoofd, waardoor je opgeladen en met frisse ogen weer teruggaat naar je dagelijkse leven.  

Voor wie?
Deze workshop is bedoeld voor iedereen die interesse heeft in fotografie, zowel beginners, als de enthousiaste gevorderde amateur. Maar ook de professional die met Jaap wil sparren is van harte welkom.  Met zijn jarenlange ervaring in diverse werkvelden en zijn persoonlijke verhaal wil hij je graag inspireren.
De workshop is geschikt voor alle camera’s, dus ook voor de analoge fotocamera’s of camera’s van mobiele telefoons.

De workshop focust vooral op het anders leren kijken. Er is weliswaar ook aandacht voor de technische kant van fotografie, maar dit is ondergeschikt aan de kijkbeleving.  

Jaap Kroon
Jaap Kroon is fotograaf, muziekliefhebber, genieter van passie, vrijheid en het leven. Geboren in 1962 heeft hij inmiddels het één en ander meegemaakt. Struggelend met een zware periode jaren geleden zocht hij naar zingeving. Jaap ging altijd al veel de natuur in, maar nu deed hij dat lopend met een camera in de hand. Hij kwam erachter dat wandelen en natuurfoto’s maken hem rust gaf, dat hij zijn hoofd dan leeg kon maken. Langzaam aan ontwikkelde dit zich tot waar Jaap nu staat: als professioneel fotograaf reist hij stad en land af om foto’s te maken van de natuur, artiesten, concerten, reizen en vele andere dingen.

In 2018 werd Jaap Kroon door Columbus Travel uitgeroepen tot beste reisfotograaf van Nederland in de categorie locals, met zijn foto van de Iraanse stad Kashan. Ook zijn er meerdere exposities van de foto’s van Jaap, zoals de expositie in de Haarlemse DAKKAS over zijn reis naar Pakistan waar Jaap tevens een fotoboek van maakte. Jaap is tevens ‘huisfotograaf’ van Stadsklooster Haarlem.

Praktisch
Datum en tijd: zondag 8 september 2024 | 9.00-11.30 uur
Locatie: Caprera, Hoge Duin en Daalseweg 2, 2061 AG Bloemendaal

Tickets
Onze activiteiten hebben vier prijscategorieën: 

  • Donatieticket: je steunt een ander én Stadsklooster Haarlem om te investeren in (andere) activiteiten.
  • Standaardticket: je betaalt een iets hoger bedrag, zodat wij onze activiteiten voor een sociaal tarief kunnen aanbieden.  
  • Instapticket: deze dekken de directe kosten per activiteit.
  • Sociaalticket: er is een sociaal tarief voor iedereen die dat nodig heeft.

Het tarief  van een sociaalticket is een gereduceerd tarief voor wie daar behoefte aan heeft, alleen bedoeld om drempels te verlagen voor bezoekers die dat nodig hebben.
Nieuwsgierig geworden? Lees hier meer over ons prijsbeleid
  

Samen maken we Stadsklooster Haarlem voor iedereen toegankelijk! 

fotografie: Jaap Kroon

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Standaardticket Fotografie
Vier seizoenen in beeld 8 september 2024
25.00
14 beschikbaar
Instapticket Fotografie
Vier seizoenen in beeld 8 september 2024
20.00
14 beschikbaar
Sociaalticket Fotografie
Vier seizoenen in beeld 8 september 2024
5.00
14 beschikbaar
Donatieticket Fotografie
Vier seizoenen in beeld 8 september 2024
35.00
14 beschikbaar