Laden Evenementen

Vredesweek 

De landelijke Vredesweek vindt dit jaar plaats van 16 t/m 24 september en tijdens deze week zullen ook dit jaar zullen honderden lokale activiteiten samenkomen met een gemeenschappelijk doel: vrede. Ook in Haarlem. 

Stadsklooster Haarlem
Stadsklooster Haarlem is een initiatief dat mensen de stad als klooster wil laten ervaren. Met tal van zingevende activiteiten op heel veel verschillende locaties in de stad en daarbuiten. De pijlers in het programma van Stadsklooster Haarlem staan voor Stilte, Aandacht en Schoonheid.  

Om de aandacht te vestigen op vrede, en de kracht van vrede, sluiten we graag aan bij de Vredesweek met het mooie, eeuwenoude Japanse ritueel voor vrede; Senbazuru, de traditie van het vouwen van 1.000 kraanvogels in één jaar. 

Vouw mee!
Het vouwen van een kraanvogel vergt concentratie en hand- oog coördinatie. Tegelijkertijd kom je een rustige staat door de focus en het werken met je handen en papier. Daarnaast is het samen vouwen van kraanvogels verbindend en een mooie gelegenheid om je bewust te worden van het belang van vrede en een veilige wereld. Haarlemmers zijn in de Vredesweek meer dan welkom op het kantoor van Stadsklooster Haarlem, aan de Oude Groenmarkt, nr.7 om mee te helpen vouwen.

Praktisch
De vouwmomenten:
Zaterdag 16 september van 11.00 tot 15.00 uur 
Dinsdag 19 september van 15.00 tot 18.00 uur 
Woensdag 20 september van 15.00 tot 18.00 uur 

Locatie: Oude Groenmarkt 7 Haarlem

Vrede verspreiden
De kraanvogels worden vervolgens uitgedeeld op donderdag 21 september op de Grote Markt tussen 14 en 16 uur door de mensen die Stadsklooster mede mogelijk maken en iedereen die mee wil helpen. Zo zal onze wens voor vrede zich verspreiden door de hele stad.  

Met dank aan de Printerette voor het op maat snijden van het papier.