Laden Evenementen

Herfst Workshop Natuurfotografie op buitenplaats Elswout

‘Zonder passie voor fotografie maak je nooit de foto waar je heel blij van wordt’
Neem je camera mee en wandel met fotograaf Jaap Kroon mee door de herfst op buitenplaats Elswout.

Inhoud van de workshop
In deze workshop ga je onder andere leren over de basistechnieken die nodig zijn om te kunnen fotograferen. Denk hierbij aan instellingen van je camera en uiteraard de belichtingsdriehoek. Je gaat die ook meteen oefenen in de praktijk.

 

Maar de theorie beperken we verder tot een minimum want Jaap neemt je ook mee in zijn verhaal over passie en waar het toe kan leiden als je je hart volgt. De workshop laat je vooral ervaren hoe de stilte van de natuur je volledig in het moment kan plaatsen en hoe mindful fotografie een tool kan zijn om beter te leren kijken, luisteren en te genieten van alles om je heen. Zo ga je heel concreet op zoek naar lettervormen in de natuur en probeert die te vangen met je lens.

Voor wie is de workshop
Deze workshop is bedoeld voor iedereen die interesse heeft in fotografie, zowel beginners, als de enthousiaste gevorderde amateur. Maar ook de professional die met Jaap wil sparren is van harte welkom.  Met zijn jarenlange ervaring in diverse werkvelden en zijn persoonlijke verhaal wil hij je graag inspireren. De workshop is geschikt voor alle camera’s, dus ook voor de analoge fotocamera’s.  Leer aandacht te hebben voor de schoonheid van de natuur kijkend door de lens van je camera.

Het verzamelpunt voor deze workshop is bij ’t Wapen van Kennemerland / De stinkende Emmer, Ramplaan 125, 2015 GV Haarlem

Jaap Kroon
Jaap Kroon is fotograaf, muziekliefhebber, genieter van passie, vrijheid en het leven. Geboren in 1962 heeft hij inmiddels het één en ander meegemaakt. Struggelend met een zware periode jaren geleden zocht hij naar zingeving. Jaap ging altijd al veel de natuur in, maar nu deed hij dat lopend met een camera in de hand. Hij kwam erachter dat wandelen en natuurfoto’s maken hem rust gaf, dat hij zijn hoofd dan leeg kon maken. Langzaam aan ontwikkelde dit zich tot waar Jaap nu staat: als professioneel fotograaf reist hij stad en land af om foto’s te maken van de natuur, artiesten, concerten, reizen en vele andere dingen.

In 2018 werd Jaap Kroon door Columbus Travel uitgeroepen tot beste reisfotograaf van Nederland in de categorie locals, met zijn foto van de Iraanse stad Kashan. Ook zijn er meerdere exposities van de foto’s van Jaap, zoals de expositie in de Haarlemse DAKKAS over zijn reis naar Pakistan waar Jaap tevens een fotoboek van maakte. Jaap is tevens ‘huisfotograaf’ van Stadsklooster Haarlem.

Ben jij in bezit van een Haarlem – of Zandvoortpas? Dan kun je gratis aan deze activiteit deelnemen. Stuur een mailtje naar info@stadskloosterhaarlem.nl met vermelding van de naam van de activiteit + datum deelname. Dan reserveren we een plekje voor je. Bij aanvang van de activiteit word je gevraagd je pas te tonen, neem hem dus mee!

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar