Loop het Santa Rosa Labyrint na de Stiltemeditatie op 4 maart 2024

Labyrintloop
Een labyrintloop is een vorm van loopmeditatie, waarbij je een pad volgt dat je naar het centrum brengt. Het Klassiek Labyrint dat 7 ringen heeft, blijkt een archetypische vorm te zijn die op ons inwerkt en met ons resoneert. Het meditatief lopen ervan in een rustig, eigen tempo helpt om stil te worden, bij jezelf te komen, inspiratie te krijgen, blokkades op te ruimen en om weer ‘schoon’ te worden.   

Santa Rosa Labyrint 
Het Santa Rosa Labyrint is een combinatie van het Klassiek Labyrint en het Labyrint van Chartres. Het heeft dus 7 banen, waar de kruisvorm, de wendingen en het centrum in de vorm van een roos zijn.  

Aansluitend aan de Stiltemeditatie
Deelnemers van de stiltemeditatie kunnen om 09.30u doorlopen naar het Santa Rosa Labyrint dat in de viering (het kruis) van de Bavo ligt. Er brandt een kaars en er is zachte muziek aanwezig. Je ontvangt een korte uitleg over wat de loopregels zijn en op welke wijze je het beste kunt lopen.  Daarna ga je in gepaste afstanden, na elkaar, het labyrint in. Zo loop je elkaar niet direct in de weg. Je hoort een klein belletje: het signaal dat je het labyrint in kunt gaan. Met aandacht loop je rustig naar het midden, blijft daar even om het midden te ervaren en daarna loop je dezelfde weg weer terug.  Als je uit het labyrint bent gekomen, is het prettig om even te gaan zitten en de loop op je te laten inwerken. Als je wilt, kun je daarna nog even napraten of gewoon de kerk verlaten.
Er is plek voor 20 personen om het labyrint te lopen, dus het kan zijn dat je even moet wachten voordat je aan de beurt bent. 

Deze labyrintloop wordt begeleid door Ad en Gerard van Intlabyrint. Er is naast het in stilte je eigen weg lopen in het labyrint, gelegenheid voor uitleg en/of begeleiding.  

Hier tref je alle informatie

Voel je welkom!