Loop het Amiens Labyrint na de Stiltemeditatie op 1 juli 2024

Labyrintloop
Een labyrintloop is een vorm van loopmeditatie, waarbij je een pad volgt dat je naar het centrum brengt. Het meditatief lopen ervan in een rustig, eigen tempo helpt om stil te worden, bij je zelf te komen, inspiratie te krijgen, blokkades op te ruimen en om weer ‘schoon’ te worden.   

Amiens Labyrint 
Het Labyrint van Amiens telt 11 banen en is achthoekig van vorm, net zoals veel doopvonten in kerken. Deze vorm staat voor verandering, transformatie, iets nieuws beginnen. Iets nieuws beginnen vraagt om andere paden ingaan, wendingen in het leven, nieuwe beslissingen nemen. In het lopen is dit heel merkbaar. Het patroon van de paden is echter hetzelfde als dat van het Labyrint van Chartres.   

Aansluitend aan de Stiltemeditatie
Deelnemers van de stiltemeditatie kunnen om 09.30u doorlopen naar het Amiens Labyrint dat in de viering (het kruis) van de Bavo ligt. Er brandt een kaars en er is zachte muziek aanwezig. Je ontvangt een korte uitleg over wat de loopregels zijn en op welke wijze je het beste kunt lopen.  Daarna ga je in gepaste afstanden, na elkaar, het labyrint in. Zo loop je elkaar niet direct in de weg. Je hoort een klein belletje: het signaal dat je het labyrint in kunt gaan. Met aandacht loop je rustig naar het midden, blijft daar even om het midden te ervaren en daarna loop je dezelfde weg weer terug.  Als je uit het labyrint bent gekomen, is het prettig om even te gaan zitten en de loop op je te laten inwerken. Als je wilt, kun je daarna nog even napraten of gewoon de kerk verlaten.
Er is plek voor 20 personen om het labyrint te lopen, dus het kan zijn dat je even moet wachten voordat je aan de beurt bent. 

Deze labyrintloop wordt begeleid door Ad en Gerard van Intlabyrint. Er is naast het in stilte je eigen weg lopen in het labyrint, gelegenheid voor uitleg en/of begeleiding.  

Hier tref je alle informatie

Voel je welkom!