Filosofiereeks
Denk het zelf: over alledaags denkgereedschap
Denken doen we dagelijks. Over werkelijk alles denken we na. En dus is ons denken een belangrijk gereedschap in ons leven. Maar hoe denk je eigenlijk goed na? Zijn er tactieken om na te denken? In deze training van vijf bijeenkomsten maak je kennis met het zogenaamde donkey-denken en komt aan bod wat denkinstrumenten zijn, waarvoor ze gebruikt worden en waarmee ze jou kunnen helpen.

Donkey-denken
In deze reeks leer hoe je zelf goed kunt leren denken: ‘Donkey-denken’. Een echte donkey-denker is niet snel, maar kiest zijn eigen pad, kan bergen denkwerk verzetten en komt stap voor stap dichter bij zijn doel. Maar om je last goed te kunnen dragen, kan je wel goede hulpmiddelen gebruiken.
Daarom maak je in deze reeks ook kennis met de volgende denkinstrumenten: identificeren, contrasteren, koppelen, reeksen, verzamelen, verbinden, delen, verplaatsen, kopiëren en omkeren. Door bewust met deze denkinstrumenten aan de slag te gaan, leer je ze beter en in meer situaties gebruiken. Daarom gaat de training ook in op waar je op moet letten bij elk denkinstrument en gaan we ermee oefenen.

Krachtiger denken
Dus heb je ook het gevoel dat de wereld steeds ingewikkelder wordt en je grip verliest? Weet je niet meer wat je aan moet met de gigantische bergen aan informatie? Heb je behoefte aan verfrissende ideeën? Wat doe je dan: laat je het over aan experts, je baas, spiritueel leiders of politici? Of vertrouw je op jezelf en op wat je zelf kan leren van de mensen om je heen? Doe mee aan deze inspirerende reeks en maak je eigen denken krachtiger met de mooie gereedschappen die aan bod komen.

De 5 bijeenkomsten van 1,5 uur zijn los van elkaar te volgen of als een gehele serie en vinden plaats in de Consistorie van de Lutherse Kerk.

 Deze reeks wordt verzorgd door: Jean Philippe de Jong
Filosoof, medisch ethicus en oprichter van Metota, bureau voor wetenschap en filosofie.
Jean Philippe is woonachtig in Haarlem.

Kosten
€ 7,50 (8 personen maximaal)
€ 35,00 voor alle 5 bijeenkomsten

Reserveer HIER