Activiteiten rondom het thema: Wat betekent vrouw zijn?
8 maart – 14 maart.
Het Badhuis, Stadsklooster Haarlem en Stichting Kapsalon gaan samen voor solidariteit in de stad en organiseren een gelegenheidsprogramma rondom Internationale Vrouwendag op 8 maart: Internationale Vrouwenweek Haarlem.
De hele week zijn er verschillende activiteiten te volgen op verschillende plekken in de stad, waarbij de vraag: ‘Hoe is het om vrouw te zijn?’ centraal staat. De activiteiten zijn voor alle vrouwen én mannen uit Haarlem toegankelijk. 

Programma:


Singing circle
8 maart, 14.30 – 16.00 uur
Het Badhuis,
Leidseplein 49

Tijdens deze zangcirkel gaan we ons verbinden met onszelf en met elkaar door middel van de stem. Stembevrijding. Ons innerlijk geluid, jouw authentieke zelf. Tot expressie laten komen wat er in jou leeft. In de zachtheid en warmte van de vrouwelijke energie. ‘Mooi’ zingen is niet waar het om draait. Jezelf laten horen, is waar je de bevrijding vindt. Ik kijk er naar uit dit met jou te delen.
Veel liefs, Rosa Elizabeth

Deelname is gratis, aanmelden via: reserveren@badhuisleidsebuurt.nl

 ***
Creatief schrijven
8 maart, 16.00 – 17.30 uur
Het Badhuis, Leidseplein 49

Aan de hand van een aantal korte schrijfopdrachten duik je in eigen herinneringen en onderzoek je wat vrouw zijn betekent voor jou. Na de opdrachten wordt elkaars werk voorgelezen in een veilige sfeer. Zo ontdekken we samen verschillende facetten van het vrouw zijn. Met Susanne Gijsbers van www.verhaalvormen.nl

Deelname is gratis, aanmelden via: reserveren@badhuisleidsebuurt.nl

***
Vegetarisch buffet van Eef en Lien
8 maart, 18.00 – 19.30 uur
Het Badhuis, Leidseplein 49

Voor €17.50 kun je gezellig komen eten. Eef en Lien maken een fantastisch vegetarisch buffet. Alle gerechten worden zo veel mogelijk met biologische en lokale seizoen producten bereid en zijn huis gemaakt. Om verspilling tegen te gaan vragen we je te reserveren voor 3 maart. Zo weten Eef en Lien wie er komen genieten en kunnen ze met dat aantal in het hoofd inkopen doen.

Ticket €17.50.
Reserveer je plek via: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-buffet-van-eef-en-lien-vrouwendag-in-het-badhuis-538194152197

***
Dansen met DJ Jorinde
8 maart, 20.00 uur
Het Badhuis, Leidseplein 49
DJ Jorinde draait leuke hitjes van alle tijden. Herkenbare tunes waarbij je even een dansje moet wagen. Ze vliegt over de wereld en mixed alle stijlen door elkaar heen. Alle remmen los en dans de sterren van de hemel!

Deelname is gratis, inschrijven is niet nodig.

***
Samen portretteren
10 maart, 10.30-12.00 uur
‘t Broederhuis, Nagtzaamplein 67

Wat is voor jou belangrijk? Maak ter plekke een tekening, een collage een gedicht die we als achtergrond gaan gebruiken voor jouw portret. Of neem wat mee dat je als achtergrond wilt gebruiken!
Marisa Beretta portretteert je deze ochtend zoals je bent voor een green screen. Jouw collage of tekening zetten we achter de foto in de computer. Je krijgt een print mee als aandenken.

Voor bewoners van Haarlem Oost is deze workshop gratis. Anders € 5,- .
Aanmelden via: marisa@stichtingkapsalon.nl

***
Samen wandelen & Soep eten met een Oekraïens tintje
11 maart, 11.00 – 12.00 uur
Start Stadhuis – einde bij Rasom met soep.

Gids Antoinette Haan organiseert stadswandelingen in Haarlem en Leiden. Loop mee en leer tijdens de wandeling meer over bijzondere vrouwen uit Haarlem en de plekken die daarbij horen.
Ieder zaterdag is er soep bij Rasom, die staat ook klaar voor jou na afloop van deze wandeling in hun basis in de oude V&D. Misschien leer je wel wat Oekraïense woorden!

Deelname is gratis, aanmelden via: marisa@stichtingkapsalon.nl

***

Lezing ‘Denkende vrouwen’ door Jacqueline Duurland
14 maart, 20.00 – 22.00 uur
Pletterij, Lange Herenvest 122

Filosoof Jacqueline Duurland houdt een korte lezing over vrouwelijk denken binnen de filosofie.
Aansluitend gaat zij graag het filosofisch gesprek aan over wat het is om je vrouw te voelen.

Tickets €7,50. Reserveer je plek via: Stadsklooster Haarlem