Taizé zangavond

Vanaf januari starten met met nog een moment van samen zingen: Meditatief zingen met Taizé liederen!
De Gemeenschap van Taizé (Frans: Communauté de Taizé) is een oecumenische kloostergemeenschap in het dorpje Taizé in Bourgondië, Frankrijk. De gemeenschap, gesticht in 1940 door frère Roger, bestaat tegenwoordig uit meer dan 100 broeders, afkomstig uit protestantse en katholieke tradities en uit ongeveer 30 verschillende landen.
Kenmerkend voor de Taizé-gemeenschap is het feit dat ze vaak meditatieve liederen samen zingen; vaak korte liederen die vele malen worden herhaald.
Je krijgt nu de kans om de kracht van deze liederen te ontdekken. Door de herhaling breng je de essentie van het lied dieper en dieper je bewustzijn in. Zo kan het lied integreren in je denken, voelen, waarnemen en handelen. Zingen wordt zo een heel concreet werkende kracht.
Onze Taizé avonden worden begeleid op piano door Jan-Hendrik Veenkamp die inmiddels een begrip is in Haarlem wat betreft Taizé en dit op een uiterst bezielde manier vormgeeft. En ze vinden plaats in de prachtige Waalse Kerk, in het centrum van Haarlem.
De eerste Taizé avond is op dinsdagavond 24 januari, 19.45 – 22.00 uur.
Voel je welkom!