OPROEP voor vrijwilligers bij Stadsklooster Haarlem

Stadsklooster Haarlem is een samenwerkingsverband tussen verschillende (religieuze) partijen in Haarlem en organiseert activiteiten gericht op zingeving. Hiermee hebben we inmiddels een start gemaakt en het is onze droom dat vanaf seizoen 2022-2023 heel Haarlem Stadsklooster leert kennen als een impactvolle beweging. We hebben dan een prachtige programmering op het gebied van spiritualiteit met de pijlers stilte, aandacht en schoonheid, op verschillende plekken in de stad. We werken met een klein team vanuit een prachtige plek aan de Oude Groenmarkt in Haarlem, onder de vleugels van de Grote- of St. Bavokerk.

Vanwege de groeiende programmering zijn we op zoek naar vrijwilligers die hier een bijdrage aan willen leveren.

Vrijwilligers van Stadsklooster Haarlem zijn fijne, betrokken, bevlogen mensen die graag hun steentje bijdragen aan het groot maken van Stadsklooster Haarlem. Mensen die het leuk vinden om te bouwen, mee te groeien en die met ons voelen dat de behoefte aan spirituele verdieping en stilte groot is in de stad.

Als kloosterling van Stadsklooster Haarlem vervul je voornamelijk de rol van gastheer/ gastvrouw tijdens activiteiten:

 • Je communiceert vriendelijk, duidelijk en met goede omgangsvormen.
 • Je zorgt ervoor dat de docent van de activiteit alleen bezig hoeft te zijn met doceren;
  je ondersteunt de docent en bent zijn/ haar aanspreekpunt.
 • Je bent daarnaast ervoor verantwoordelijk dat de mensen die meedoen aan de activiteit een fijne beleving hebben en zich thuis en op hun gemak voelen.
  Je begeleidt ze vanaf het moment van binnenkomst tot het moment dat ze weer weggaan.
 • Je biedt productionele ondersteuning. Dat houdt in dat je praktisch meedenkt en zorgt dat alle benodigdheden voor de activiteit op de locatie aanwezig zijn. Dat bijvoorbeeld tafels en stoelen goed staan, flyers klaarliggen en de vlag buiten staat, je checkt of er voor koffie en thee gezorgd is en na afloop zorg je dat alles netjes achtergelaten wordt.
  Alles wat je de locatie binnenbrengt, moet er ook weer uit.
 • Je bent ook tijdens de activiteit aanwezig, mochten zich calamiteiten voordoen.
  Je kunt meedoen aan de activiteit als je daarbij je functie niet uit het oog verliest.

Elkaar leren vertrouwen en weten wat je aan elkaar hebt, dat is voor ons de basis voor een goede samenwerking.
De beschikbaarheid en het aantal uren worden in overleg bepaald tijdens een eerste kennismakingsgesprek.

Ben je enthousiast geworden naar aanleiding van deze oproep mail dan samen met een beknopte CV een korte motivatie naar info@stadskloosterhaarlem.nl
met daarin antwoord op de vraag: Wat breng jij Stadsklooster Haarlem, en wat hoop je dat Stadsklooster Haarlem jou brengt.

Mocht je nog vragen hebben, bel dan gerust met onze programmamaker Judith van der Wildt. Zij is te bereiken op maandag, dinsdag en vrijdag, telefonisch of per mail: 06-21332380 / projectleider@stadskloosterhaarlem.nl