Schrijfmeditatie Pasen: Ontluiken
Met Pasen wordt vanuit het christendom de dood en de wederopstanding van Jezus herdacht. Een tijd om even naar binnen te keren en te bezinnen. De periode kan ook symbool staan voor een nieuw begin. Als een natuurwet volgt na een lange, lege, ‘doodse’ periode een nieuw begin. Vol licht en leven en creativiteit. De kiem daarvoor was al eerder gelegd. Nu is het de tijd van ontkiemen, ontluiken. Soms gaat dat gepaard met natuurkrachten waar je versteld van staat. Wat wil er wakker worden? Opstaan in jou? Daar gaat deze schrijfmeditatie over.

Autobiografisch schrijven
We gaan de zintuigen wakker schrijven en beeldende herinneringen ophalen. Want schrijven over momenten uit je leven is thuiskomen. Via autobiografisch schrijven halen we associatief herinneringen op waarbij je je bewust wordt van je eigen thema´s. Je gaat zien dat je leven geen willekeurige reeks van gebeurtenissen is, maar dat er lijn in zit, een rode draad. Je gaat je daardoor meer verbonden voelen met je eigen verleden, met je omgeving en de mensen die voor jou belangrijk zijn. Dat verrast en maakt blij. Het kan je een richtpunt voor de toekomst geven.

Bio Susanne Gijsbers
Na haar studie (communicatiewetenschap UvA) werkte ze als redacteur en journalist voor verschillende bladen. Portretten en levensverhalen werden haar terrein. Ze interviewde veel mensen over persoonlijke onderwerpen. Onderwerpen die mensen na aan het hart liggen. De fascinatie voor levensverhalen leidde haar uiteindelijk naar de opleiding tot biografisch coach en autobiografisch schrijfcoach. Tegenwoordig geeft ze individuele coaching in persoonlijke ontwikkeling en zingeving en cursussen autobiografisch schrijven met groepen.
Susanne woont in Haarlem, samen met haar partner en twee kinderen. Meer info? www.verhaalvormen.nl

Praktisch
Breng zelf je favoriete schrijfpen mee, je ontvangt van ons een fijn schrijfboekje. Ook is iets te drinken fijn om bij de hand te hebben. Het is prettig als je 10 minuten voor aanvang, aanwezig kunt zijn. Deze Paasspecial vindt plaats in het Theekoepeltje van Huize Spaar en Hout, aan het Spaarne. Je kunt bij het zorgcentrum Spaar en Hout, Pro Senectute het terrein oprijden. Het theekoepeltje bevindt zich aan het eind van de oprit aan de rechterkant van het hoofdgebouw.

Datum: vrijdag 7 april
Tijd: 9.45 uur – 11:45 uur
Locatie: Theekoepeltje Spaar en Hout, Kleine Houtweg 139, Haarlem
Kosten: 10 euro (Er is plek voor 12 deelnemers)

Ben jij in bezit van een Haarlem – of Zandvoortpas? Dan kun je gratis aan deze activiteit deelnemen. Kies dan bij het reserveren voor het ticket HaarlemPas.
Bij aanvang van de activiteit word je gevraagd je pas te tonen, neem hem dus mee! Per HaarlemPas kun je slechts 1 ticket reserveren.

Reserveer HIER