Nieuw: Thuis onder de Sterren

Teken- en bewegingsworkshop over de sterren 

Je kent vast het overweldigende gevoel van omhoog staren in een heldere nacht. Met honderden sterren en de magie van het onbekende dat imponeert. Kunnen we hier ook met ons denken iets van begrijpen? Jazeker! Ga mee op ontdekkingsreis naar de sterren in deze leuke, interactieve workshop. Je leert over je oriëntatie aan de hemel, de betekenis van de Poolster, een geocentrisch- versus een heliocentrisch wereldbeeld, de sterrenbeelden en de maan en de planeten. En dat door het vooral zelf te beleven en te ervaren.

Tekenen en bewegen
In deze workshop gaan we vooral tekenen en bewegen. Na een korte inleiding over welke sterrenbeelden goed zichtbaar zijn aan de hemel, gaan we deze ook zelf tekenen. Je leert over de oorsprong van hun namen, waaraan je je kunt oriënteren bij het kijken in het donker en hoe ontdekkingsreizigers dat 500 jaar geleden deden zonder TomTom.

Daarna word je fysiek meegenomen in de bewegingen van de zon, de aarde, de maan en onze naaste planeten. We komen dus ook allemaal van onze stoel deze avond en worden even zelf de zon of maan of een planeet, die om andere planeten draait. Het verruimt je begrip van het sterrenstelsel enorm en maakt het abstracte gegeven van ons sterrenstelsel juist heel begrijpelijk en concreet. Ook ga je door deze workshop weer helemaal ervaren hoe groot het sterrenstelsel is en hoe nietig de mens eigenlijk is.

Een zeer bijzondere avond, die wordt afgesloten met een uitwisseling van ervaringen.

Deze workshop wordt gegeven door Frithjof de Zwart.

Praktisch
Datum en tijd: Donderdag 11 juli 2024 | 19.30-21.30 uur
Ticket: € 10,00
Locatie: Van Dam Huis, Prinsen Bolwerk 3b, 2011 MA Haarlem

Reserveer hier je ticket

Voel je welkom!