Tom de Haan

De functie:
Stadsdominee, mede oprichter en adviseur.

Werkt graag voor Stadsklooster Haarlem omdat
het mijn droom is dat de kerken in Haarlem open plekken worden waar mensen bewust met zingeving en rituelen bezig kunnen zijn. Plekken om op adem te komen. Plekken waar het gaat over liefde, vreugde én verdriet. Oefenplaatsen van vertrouwen in een wereld van wantrouwen. Haarlem telt bijna veertig verschillende kerken en kerkjes. Voor de meeste Haarlemmers is er maar één kerk: die waar je nooit komt omdat je er geen lid van bent en ook niet wilt worden. Stadsklooster Haarlem werkt eraan mee om de kerk weer een open plek te laten zijn.

Dat hoeven trouwens niet alleen kerken te zijn, die open plekken, maar als stadsdominee hoop ik dat kerken hierin voorop kunnen lopen, omdat ik geloof dat het Christendom hier over gaat. Wie vanuit een andere traditie komt, is even welkom bij Stadsklooster Haarlem.

Stilte, aandacht of schoonheid?
Stadsklooster Haarlem begon voor mij vanuit de stiltemomenten die ik zes jaar geleden op maandagmorgen in de Grote of St.- Bavokerk startte. Inmiddels kun je elke dag van de week op verschillende plekken terecht om stilte te delen. Hoe dat gegroeid is, vind ik zo bijzonder dat ik dus kies voor ’stilte’.

Favoriete quote of zin?
Pas als je stilstaat, kun je verder.

Vind me ook via:
Instagram
Facebook