Laden Evenementen

Vier Seizoenen in Beeld | Natuurfotografie | uitverkocht

Wat kun je zien als je telkens hetzelfde stukje natuur bezoekt? Kun je dan anders leren kijken? En hoe werkt dit door op hoe je ook de rest van je wereld om je heen bekijkt? Door terugkeer naar telkens dezelfde plek ontdek je dat iets hetzelfde is, maar tegelijkertijd verandert. Transformeert. Je krijgt aan de hand van korte fotografieopdrachten oog voor de vier seizoenen in ons land en ontdek je simpele fotografietechnieken om anders te gaan kijken.  

Mindful natuurbeleving
Deze workshop laat je ervaren hoe de stilte van de natuur en het wonder van de seizoenen je volledig in het moment kan plaatsen en hoe mindful fotografie een tool kan zijn om beter te leren kijken, luisteren en te genieten van alles om je heen. Dit werkt door in je lijf en je hoofd, waardoor je opgeladen en met frisse ogen weer teruggaat naar je dagelijkse leven.  

Voor wie?
Deze workshop is bedoeld voor iedereen die interesse heeft in fotografie, zowel beginners, als de enthousiaste gevorderde amateur. Maar ook de professional die met Jaap wil sparren is van harte welkom.  Met zijn jarenlange ervaring in diverse werkvelden en zijn persoonlijke verhaal wil hij je graag inspireren.
De workshop is geschikt voor alle camera’s, dus ook voor de analoge fotocamera’s of camera’s van mobiele telefoons.

De workshop focust vooral op het anders leren kijken. Er is weliswaar ook aandacht voor de technische kant van fotografie, maar dit is ondergeschikt aan de kijkbeleving.  

Praktisch
Locatie: Caprera, Hoge Duin en Daalseweg 2, 2061 AG Bloemendaal
Datum: zondag 02/06/2024 en zondag 09/06/2024
Tijd: 9.00-11.30 uur
Tickets: € 20,00

Jaap Kroon
Jaap Kroon is fotograaf, muziekliefhebber, genieter van passie, vrijheid en het leven. Geboren in 1962 heeft hij inmiddels het één en ander meegemaakt. Struggelend met een zware periode jaren geleden zocht hij naar zingeving. Jaap ging altijd al veel de natuur in, maar nu deed hij dat lopend met een camera in de hand. Hij kwam erachter dat wandelen en natuurfoto’s maken hem rust gaf, dat hij zijn hoofd dan leeg kon maken. Langzaam aan ontwikkelde dit zich tot waar Jaap nu staat: als professioneel fotograaf reist hij stad en land af om foto’s te maken van de natuur, artiesten, concerten, reizen en vele andere dingen.

In 2018 werd Jaap Kroon door Columbus Travel uitgeroepen tot beste reisfotograaf van Nederland in de categorie locals, met zijn foto van de Iraanse stad Kashan. Ook zijn er meerdere exposities van de foto’s van Jaap, zoals de expositie in de Haarlemse DAKKAS over zijn reis naar Pakistan waar Jaap tevens een fotoboek van maakte. Jaap is tevens ‘huisfotograaf’ van Stadsklooster Haarlem.

Ben jij in bezit van een Haarlem – of ZandvoortPas? Dan kun je gratis aan deze activiteit deelnemen. Kies dan bij het reserveren voor het ticket HaarlemPas. Bij aanvang van de activiteit word je gevraagd je pas te tonen, neem hem dus mee! Per HaarlemPas kun je slechts 1 ticket reserveren. 

fotografie: Jaap Kroon

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar