Laden Evenementen

Kloosterwandeling

Haarlem Kloosterstad
Laat je verrassen door de rijke kloostergeschiedenis van Haarlem. De stadsgidsen van Gilde Haarlem hebben een mooie route voor je uitgestippeld en staan stil bij gebouwen die vroeger dienden als klooster. Ook wordt er verhaald over de vroegere waarden van een klooster in een stad.

Haarlem was vóór de Reformatie een stad van kloosters. In de 15de eeuw waren er meer dan twintig in de binnenstad gelegen. Een vijfde gedeelte van het grondgebied van de stad was kloosterterrein. Vandaag de dag zijn de kloosters verdwenen, maar het monastieke leven, waar het veelal gaat om eenvoud, rust en schoonheid, spreekt kennelijk tot de verbeelding en trekt mensen aan.Praktisch
We starten op de Oude Groenmarkt 7 bij het kantoor van Stadsklooster Haarlem en de wandeling eindigt op een heel bijzonder plekje, waar je zelf ook even kunt bezinnen.
Tijd: 13.30 – 15.30 uur ( het is fijn als je uiterlijk 13.20 aanwezig bent)
Tickets: € 5,00

Gilde Haarlem
De stadsgidsen van Gilde Haarlem organiseren al meer dan 30 jaar wandelingen door Haarlem. Het is een groep van enthousiaste hobbyisten die liefde voor stad hebben en hun kennis graag met anderen willen delen. Gilde Haarlem is een onderdeel van het Vrijwilligerscentrum Haarlem & omgeving dat gevestigd is aan de Gedempte Oude Gracht 20.

Voor meer informatie over stadswandelingen verwijzen wij je naar de website van Gilde Haarlem

Ben jij in bezit van een Haarlem – of ZandvoortPas? Dan kun je gratis aan deze activiteit deelnemen. Kies dan bij het reserveren voor het ticket HaarlemPas.
Bij aanvang van de activiteit word je gevraagd je pas te tonen, neem hem dus mee! Per HaarlemPas kun je slechts 1 ticket reserveren.

fotografie: Jaap Kroon

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Kloosterwandeling
Oude Groenmarkt 7
5.00
13 beschikbaar
Kloosterwandeling - HaarlemPas
Oude Groenmarkt 7
0.00
9 beschikbaar