Nieuw: Natuur & Haiku schrijven

Japanse Haiku
Een haiku is een vorm van Japanse dichtkunst, geschreven in drie regels waarvan de eerste regel 5, de tweede regel 7 en de derde regel weer 5 lettergrepen telt. De haiku drukt, in de klassieke vorm, een ogenblikervaring uit, soms gelinkt aan en geïnspireerd door zen. De haiku is een vingerhoed vol emotie, waarin weinig ruimte is voor ontledingen en benaderende omschrijvingen. 

Natuur en Haiku
De natuur is een inspirerende bron voor het schrijven van haiku’s. Want als je wandelt door de natuur zijn er tal van ogenblikken die je goed in een haiku zou kunnen gieten. Dat ga je vandaag dan ook doen. Na een start waarin Karel Witteveen je welkom heet en meer informatie zal delen over de geschiedenis en techniek van de haiku, ga je vervolgens eerst een korte wandeling maken door de omgeving ter inspiratie. We schrijven zowel binnen aan tafel als buiten in de natuur. Ter afronding delen we elkaars haiku’s en ervaringen.  

Door Karel Witteveen
Deze workshop wordt gegeven door Karel Witteveen.Karel Witteveen is creatief denker, trainer/coach, tekstschrijver en auteur. Hij verzorgt als ruim 20 jaar trainingen en workshops creatief denken, schrijven en presenteren. Sinds kort ook workshops oosters denken en doen, waaronder Haiku schrijven en Tao en geluk, beide bij de Vrije Academie in Amsterdam. Zie ook: 
https://www.karelwitteveen.nl/blog  

Praktisch
Locatie: Studio Mucha, Kinderhuissingel 4A, 2013 AS Haarlem
Datum: zaterdag 27/01, ook op 06/04  en op 08/06/2024
Tijd: 14.00-17.00 uur
Info: Stadsklooster Haarlem 
verzorgt de thee, schrijfboekjes, zitkussens en schrijfborden voor buiten. Wil je iets anders om op te zitten, een krukje of klapstoeltje, neem dit dan zelf mee.  Het is een korte wandeling in de omgeving, in stilte, onder begeleiding van Karel Witteveen.
Ticket: € 25,00

Reserveer hier je ticket

Voel je welkom!